ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Έχει δυο μεγάλα ντέρμπι σήμερα στην προημιτελική φάση του κυπέλλου και μια αναμέτρηση των αουτσάιντερ, που σκέφτονται περισσότερο τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.

Και αν για το ΑΕΚ-Ανόρθωση, πιθανόν να είναι το πρώτο ημίχρονο για την υπόθεση πρόκριση, δεν ισχύει το ίδιο στο άλλο ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια.

Εκεί ο χαμένος αποχαιρετά τον θεσμό και επικεντρώνεται αποκλειστικά στα του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να του εγγυάται κανένας ότι θα πετύχαινε τους αρχικούς του στόχους.

Ειδικά στην περίπτωση της Ομόνοιας είναι το ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο, αν βέβαια καταφέρει να προκριθεί.
Κι αυτό γιατί στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη χειρότερη θέση από τους μεγάλους, κινδυνεύει άμεσα να μην εξασφαλίσει διά μέσου αυτού ευρωπαϊκό εισιτήριο και βέβαια επί του παρόντος βλέπει σαν μόνη διέξοδο τη διάκριση στον θεσμό του κυπέλλου.

Από την άλλη, ο Απόλλων με τεράστια δυναμική από τις συνεχόμενες νίκες και την αναρρίχησή του στη δεύτερη θέση του πίνακα και έχοντας το 2-2 στο ΓΣΠ σαν παρακαταθήκη, θα κυνηγήσει τη διάκριση και στο Κύπελλο, όπου έτσι κι αλλιώς και παράδοση έχει και ο τροπαιούχος είναι.

Αναμένω ματσάρα στη Λεμεσό, με όποιο αποτέλεσμα και να κάτσει να έχει μπόλικες προεκτάσεις στην πορεία του χαμένου της υπόθεσης…

Στο ΑΕΚ Αρένα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, εκτός και αν μια εκ των δυο ομάδων πάρει σαφέστατο προβάδισμα, κάτι που φαντάζει δύσκολο με βάση τη δυναμικότητα και την ψυχολογία που έχουν αυτή την εποχή ΑΕΚ και Ανόρθωση.

Και εδώ, για την Ανόρθωση σημαίνουν ολόκληρη τη χρονιά οι διπλές αναμετρήσεις με τους Λαρνακείς, γιατί έστω και αν παραμείνει στην πρώτη εξάδα, εισιτήριο ευρωπαϊκό δεν εξασφαλίζει διά μέσου του πρωταθλήματος.

Όμως και η ΑΕΚ, που στα τελευταία χρόνια φλερτάρει με κάποιον τίτλο, θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες για διάκριση και στους δυο θεσμούς, βγάζοντας ταυτόχρονα εκτός Ευρώπης έναν από τους υποψηφίους.

Και σαν κερασάκι στην τούρτα έπονται οι αναμετρήσεις ΑΠΟΕΛ ΑΕΛ, που έρχονται σε μία εποχή για να προστεθούν στα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Είναι φέτος ο θεσμός του κυπέλλου πολύ ενδιαφέρων και ασφαλώς μπόλικη αγωνία θα διατηρηθεί μέχρι τον μήνα Μάιο…
Υπάρχει και το ζευγάρι Ολυμπιακός-Δόξα, που μπορεί να νοιάζονται για την προσπάθειά τους να πετύχουν τους στόχους τους στο πρωτάθλημα που συμμετέχουν, όμως μια πρόκριση στην ημιτελική φάση θα είναι πιθανό πέραν του γοήτρου και οικονομική ανάσα για όποια ομάδα την πετύχει.

Και όλα αυτά σε μια εποχή που πραγματικά υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στο πώς θα εισέλθουν στα μπαράζ και με ποια διαφορά οι μνηστήρες του τίτλου αλλά και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων και όπου το ντέρμπι Απόλλωνα-ΑΠΟΕΛ αποκτά περισσότερη πλέον σημασία για ευνόητους λόγους…

Και βέβαια, αύριο έχουμε και τη μεγάλη αναμέτρηση στο ΓΣΠ, όπου ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Μπιλμπάο και στα αρχικά προγνωστικά, ετοιμάζεται γι' άλλη μια ένδοξη σελίδα στην ευρωπαϊκή του πορεία, ειδικά από το 2009 και εντεύθεν.