Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέχρι την Τετάρτη δεν διορίσει νέο Γενικό Ελεγκτή, τότε θα το πράξει ο ίδιος ως προεδρεύων της Δημοκρατίας.

Αρχικά απαντώντας στον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Αντωνίου ανέφερε ότι «όταν του αναθέσουμε την επιμέλεια μας, τότε να μας κάνει υποδείξεις. Κατοικεί στην Κύπρο και πρέπει να ξέρει ότι αν υπάρχει ένας άνθρωπος σε αυτόν τον τόπο που αντιπάλευε με τη διαφορά ήταν ο Γενικός Ελεγκτής». 

Διαβάστε ακόμη: Πώς απαντά η Κυβέρνηση στην πρόθεση Κουλία να διορίσει ΓΕ την Τετάρτη

Συμπλήρωσε ότι «αντί να αναλάβουμε δράση για να πατάξουμε τη διαφθορά, διώξαμε τον διώκτη της διαφθοράς». 

Ακόμη, ανέφερε ότι η εκτίμηση της ΕΕ για το κράτος δικαίου στην Κύπρο βρίσκεται στον πάτο. «Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να τα διαβάζει αυτά και να μην βγαίνει να μας κάνει μάθημα». 

Ο κ. Κουλίας υπογράμμισε ότι με την ίδια ταχύτητα που απέπεμψαν τον Γενικό Ελεγκτή, με την ίδια ταχύτητα έπρεπε να διορίσουν νέο Γενικό Ελεγκτή. «Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε την Κύπρο Μεξικό. Άρα είναι αναγκαιότητα να υπάρχει Γενικός Ελεγκτής». 

Πρόσθεσε ότι αν μέχρι την Τετάρτη δεν διορίσουν Γενικό Ελεγκτή τότε στις 12:20 θα διορίσει ο ίδιος Γενικό Ελεγκτή από την Ελεγκτική Υπηρεσία. «’Έχω ονόματα υπόψιν μου».

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρία στο Προεδρικό για παύση Οδυσσέα–«Ενεκατσιάσαμεν σας»