ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Ήταν μια αγωνιστική η 27η, και πρεμιέρα των μπαράζ, κομμένη ραμμένη στα μέτρα των αιωνίων της Λευκωσίας σε ό,τι αφορά στα ψηλά, ενώ σε ό,τι αφορά στα κάτω η Πάφος και ο Ερμής ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι σε βάρος του Εθνικού, για τον οποίο σφίγγει ο κλοιός…

Στα της μάχης του τίτλου, μετά την επιβεβαίωση ότι θα είναι κούρσα για δύο αλόγα, ο ΑΠΟΕΛ ασφαλώς και νιώθει ότι έκανε ακόμη ένα βήμα μετά το διπλό στο Αμμόχωστος και κυρίως μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα.

Η διαφορά, για πρώτη φορά από τη 10η αγωνιστική, πήγε στους τρεις βαθμούς για τους «γαλαζοκίτρινους» - αυτό από μόνο του δεν λέει και πολλά, όμως το ότι ήταν η 10η συνεχόμενή τους νίκη είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.

Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν βγαίνει εκτός τροχιάς τίτλου και, ασφαλώς, όταν παίζεις με τον Απόλλωνα, η ισοπαλία δεν είναι αποτυχία, όμως το ότι έχασε πλεονέκτημα των δύο γκολ που είχε και στο τέλος γλύτωσε και την ολική ανατροπή από την ομάδα της Λεμεσού, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στη συνέχεια.

Από την άλλη, μια Ομόνοια με συνεχείς νίκες, και για πρώτη φορά στην τρίτη θέση του πίνακα, δείχνει στην κατάλληλη στιγμή να επανέρχεται και να επιδιώκει κλείδωμα θέσης στην Ευρώπη διά μέσου πρωταθλήματος και ταυτόχρονα διεκδίκηση του κυπέλλου.

Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον η συνέχεια στα πάνω, καθώς μόλις είπαμε «καλημέρα» στη διαδικασία των μπαράζ και με δεδομένο ότι έρχεται αιώνιο ντέρμπι, αλλά και το Ανόρθωση-ΑΕΚ, πιθανόν να ριχθεί λίγο φως, παρότι -άποψή μου- σε βάθος χρόνου θα κριθούν τα πάντα και για τίτλο και για έξοδο στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά στα κάτω, η Πάφος πέτυχε πολύ σπουδαία νίκη και φαίνεται να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφήνοντας τους περισσότερους μπελάδες σε Εθνικό κυρίως, αλλά και στον Ερμή.
Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα της Άχνας, που συνεχίζει την πτωτική της πορεία και μένοντας μόνη στην τελευταία θέση κινδυνεύει περισσότερο από όλους με υποβιβασμό.

Πολλά ίσως ξεκαθαρίσουν στο ραντεβού στο Δασάκι, που θα έχει με τον Ερμή το ερχόμενο Σάββατο.
Αναφερόμαστε σε ενδιαφέρον, και υπάρχει τεράστιο στη Β΄ κατηγορία, όπου μόλις τρεις στροφές πριν από το φινάλε εξακολουθούν πέντε ομάδες να διεκδικούν τις προνομιούχες τρεις θέσεις, που οδηγούν στην Α΄ κατηγορία.

Απίστευτη πραγματικά εξέλιξη του πιο συγκλονιστικού ίσως μαραθωνίου που έγινε ποτέ.
Και είναι μαζεμένα τα ντέρμπι, κάτι που προδικάζει ότι όλα οριστικά στην τελευταία αγωνιστική θα κριθούν, ενώ δεν αποκλείεται μάλιστα η ισοβαθμία να παίξει τον δικό της καθοριστικό ρόλο…

Γενικά θεωρώ ότι και για την Α΄ αλλά και για τη Β΄ κατηγορία υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος και αποδεικνύεται ότι στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι μπορούμε να λέμε την καλή μας την κουβέντα, αφού και ανταγωνισμό τεράστιο έχουμε και πολλά σε εκκρεμότητα σπουδαία αναμένουμε πως θα ξεκαθαρίσουν στις λεπτομέρειες…