ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Ήρθαν μαζεμένες πολλές μετεγγραφές κατά τις τελευταίες μέρες του μηνός Ιανουαρίου και μάλιστα κάποιες από αυτές ιδιαίτερα ηχηρές, οι οποίες αφήνουν υποσχέσεις ότι πιθανόν να αλλάξουν κάποια πράγματα, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Γράψαμε πολλές φορές σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι η δεύτερη περίοδος μετεγγραφών ουσιαστικά αποτελεί ευκαιρία για κάποιους να διορθώσουν λάθη του καλοκαιριού και όχι να κτίσουν νέες ομάδες.

Όμως, όπως και να το κάνουμε, όταν είσαι μεγάλη ομάδα και οι διαφορές είναι οριακές, άρα εξακολουθείς να είσαι εντός αρχικών στόχων, θέλεις να κάνεις το κάτι παραπάνω και να πατήσεις γκάζι ειδικά όταν έπεται η διαδικασία των μπαράζ.

Υπό αυτή την έννοια, θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανόν οι προσθήκες ή έστω κάποιες από αυτές να παίξουν ρόλο βαρομέτρου για την πορεία των ομάδων στη συνέχεια και των δυο θεσμών, ειδικά βέβαια στα του μαραθωνίου.

Ήδη υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις, ενώ από τα ονόματα που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ώρες του Ιανουαρίου, πολλά αναμένει ο κόσμος της κάθε ομάδας ξεχωριστά.

Είναι αυτή η περίοδος ένα στοίχημα ή και ένα δείγμα για το τι να αναμένουμε σε βάθος χρόνου, όπου εκεί θα κριθούν τα πάντα.

Υπάρχει μπόλικος δρόμος ακόμη για να διορθώσουν πολλά ομάδες που πάνε να εκτροχιαστούν, και βεβαίως να διατηρήσουν την υφιστάμενή τους δυναμική ομάδες που στο τελευταίο δίμηνο εντυπωσιάζουν, τουλάχιστον από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής.

Και για να μην ξεχνιόμαστε έγιναν και αρκετές προσθήκες με παίκτες που αγωνίστηκαν στην τελευταία περίοδο και όχι μόνο στο πρωτάθλημά μας, κάτι που φανερώνει ότι θέλουν και παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα και να γνωρίζουν και πού αγωνίζονται.

Πάντως η όλη κινητικότητα γενικώς δεν φανερώνει χώρα που εξακολουθεί να βρίσκεται σε τεράστια οικονομική κρίση, ούτε και επιβεβαιώνει τους πλείστους που τόνιζαν ότι δεν θα έκαναν χρήση του δικαιώματος που παρέχει ο μήνας Ιανουάριος, για να ενισχυθούν αριθμητικά με τον ανώτατο αριθμό.

Οι πλείστοι προέβησαν σε μαζεμένες κινήσεις, αναμένοντας άμεση βοήθεια και πιστεύοντας ότι θα κάνουν γρήγορη απόσβεση των δαπανών τους.

Κατά τα άλλα, η προσοχή και πάλι στρέφεται πρωτίστως στα ντέρμπι που απομένουν στις 5 τελευταίες αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και βέβαια στη συνέχεια στα μπαράζ, όπου εκεί θα διαμορφωθεί οριστικά το φετινό σκηνικό.

Μπορεί να γίνεται μάχη ακόμη για την κατάκτηση του τίτλου, έστω και αν ο ΑΠΟΕΛ είναι το πρώτο φαβορί, όμως να μην ξεχνά κανείς ότι συνολικά τα εισιτήρια που οδηγούν στην Ευρώπη είναι 4 και οι υποψήφιοι διά μέσου πρωταθλήματος είναι 5 και αν προσθέσει κανείς και την Ανόρθωση στο κύπελλο ο αριθμός ανεβαίνει στους 6.

Άρα δύο από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες του χώρου θα μείνουν εκτός Ευρώπης με ό,τι αυτό συνεπάγεται και είναι και αυτό ένα μεγάλο ερώτημα, το ποιοι δηλαδή στο τέλος της ημέρας δεν θα τα καταφέρουν.

Επί του παρόντος αναμένουμε την έκβαση κάποιων σημαντικών αγώνων σε ένα πρωτάθλημα που το κοντράστ συναισθημάτων εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο σημείο αναφοράς…