Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φίλιππος Μιχαηλιδης, γιος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του πατέρα του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την άμεση απόλυση του Γενικού Ελεγκτή του Κράτους, Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά. Την απόλυση του είχε ζητήσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, για μια σειρά από λόγους που κατά την άποψη του υπέσκαπταν τον θεσμό που υπηρετούσε ο ίδιος αλλά και το Κράτος Δικαίου.

Αυτούσια η ανάρτηση 

 Περήφανος από την πρώτη μέρα που μπορώ να με θυμηθώ να σκέφτομαι, διπλά περήφανος με την αναγνώριση που επάξια απέκτησες μέσα από την δουλειά σου, και τριπλά περήφανος σήμερα, που σε βλέπω να φεύγεις χαμογελαστός, περήφανος, ορεξάτος και αισιόδοξος, παρά την αντικειμενικά βάναυση και άδικη αντιμετώπιση. 

Κάθε χαρακτηρισμός, τους επιστρέφεται με φόρα, τους προσβάλλει, γιατί το κύρος και η αξιοπιστία, ο σεβασμός και η αναγνώριση δεν κερδίζονται με έναν διορισμό. Μια απόφαση σε προσωπικό επίπεδο, γεμάτη συναισθηματισμούς, μίσος και εμπάθεια, αυθαίρετης απόδοσης κινήτρων και παραποίησης γεγονότων, πόρρω απέχει από μια ακριβοδίκαιη νομική ερμηνεία και κατάληξη. Αντικειμενικά, πρώτα «έφτιαξαν» μια συμπεριφορά στην οποία αρμόζει η παύση, και μετά σου την απέδωσαν, απλά και μόνο επειδή πήγαινες ανάποδα, πολεμούσες το κατεστημένο. Η απόφαση εκτελέστηκε. Τώρα παραμένει απλά ως μια άποψη, που θα κρίνεται για πάντα, όπως της αξίζει, και θα ντροπιάζει ή μη αυτούς που την εξέφρασαν. 

Πολύ απλά ο «θεσμός» που επινόησε το ΑΣΔ, δεν σε χωράει, και τώρα πια, είσαι ελεύθερος. Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις, σαν είσαι πάντα πιστός στις αρχές σου, και τιμάς με τον πιο όμορφο τρόπο αυτό που πάντα σε θυμάμαι να λες, πως «η τιμή, τιμή δεν έχει».

«Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος —αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος— σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται.» Νίκος Καζαντζάκης

Διαβάστε επίσης: Αιμιλιανίδης για απόφαση δικαστηρίου:Χωρίς ελαφρυντικών στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη