Με την ανακοίνωση της απόλυσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, άρχισε να φουντώνει η σεναριολογία και οι ζυμώσεις, για τη διάδοχη κατάσταση στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

 Τα ονόματα που ακούγονται έντονα και φαίνεται να έχουν μπει στο τραπέζι στο Προεδρικό είναι τα εξής:

1)Σταύρος Παντζαρής Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ελεγκτικού οίκου ''EY''

2) Θεοδόσης Τσιόλας πρώην Γεν. Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών.

3) Ανδρέας Αντωνιάδης Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας.

4) Κυριάκος Ιορδάνους Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου

 Η απόφαση κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιστρέψει από την Νέα Υόρκη όπου θα μεταβεί για την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

 Μέχρι τότε τον Γενικό Ελεγκτή αναπληροί ο Βοηθός Γενικός Κυριάκος Κυριάκου. Εκδόθηκε δε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία διαβεβαιώνεται ότι Υπηρεσία συνεχίζει το έργο της.

Η Προεδρία, την ίδια ώρα απάντησε, στις αναφορές ότι έχει διαδραματίσει ρόλο στην όλη διαδικασία, για την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. 

Θέση πήρε και ο διαχειριστής της Ομάδας υποστήριξης του Γενικού Ελεγκτή, με φόντο τις αναφορές στην απόφαση του Δικαστηρίου, για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ανδρέας Xασαπoπουλος, δήλωσε ότι η σελίδα ήταν δική του πρωτοβουλία και ότι κανένας ούτε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δεν του δίδει οδηγίες. Προέβη μάλιστα σε καταγγελίες για θάψιμο σκανδάλων, από τους προηγούμενους Γενικούς Ελεγκτές. 

Διαβάστε επίσης:  Απόλυση Οδυσσέα: Η ανάγνωση του νομικού κόσμου - «Μήνυμα σ’ όλους»