Η ΕΕ να αναπτύξει διάλογο με την Κούβα στη βάση της ειλικρίνειας, της ισότητας και της αμοιβαιότητας, δήλωσε την Τετάρτη ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, Γιώργος Γεωργίου, σε συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στο Στρασβούργο για την περίπτωση του ακτιβιστή José Daniel Ferrer García στην Κούβα.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου είναι πράγματα αδιαπραγμάτευτα για όλους, είπε ο κ. Γεωργίου, μέλος της ομάδας της Αριστεράς στο ΕΚ, στην παρέμβασή του, σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει και για την Κούβα.

«Είναι, όμως, υποκριτική αυτή η δήθεν ευαισθησία του αντικουβανικού λόμπυ για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες στην Κούβα», πρόσθεσε.

Διερωτήθηκε αν «υπάρχει μεγαλύτερη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την παράνομη επιβολή του βάρβαρου αμερικανικού εμπάργκο σε βάρος του κουβανικού λαού» και γιατί η ΕΕ δεν μιλάει γι’ αυτό.

«Πνίγουν, κυριολεκτικά, για 65 χρόνια την Κούβα και τον περήφανο λαό της γιατί επέλεξε να πάρει την τύχη του στα χέρια του», ανέφερε ο κ. Γεωργίου, προσθέτοντας πως «εδώ παραβιάζονται μέχρι και ψηφίσματα του ΟΗΕ για την ανάγκη άρσης του εμπάργκο».

Η ΕΕ, συνέχισε, «αφού θέλει να αυτονομηθεί, να αναπτύξει τον διάλογο με την Κούβα στη βάση της ειλικρίνειας, της ισότητας και της αμοιβαιότητας».

«Και άστε, επιτέλους, τους ανθρώπους να ζήσουν ελεύθερα στο δρόμο που επέλεξαν», είπε τέλος ο κ. Γεωργίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ