Συνεχίζονται σήμερα οι ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις με τον Χρίστο Κληρίδη και τον Κυριάκο Ιορδάνους.

Σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής θα καταθέσει ο Πρόεδρος Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Η διαδικασία θα καταγράφεται λεπτό προς λεπτό από το Economy Today.

Το μήνυμα του Προέδρου του Παγκ. Δικηγορικού Συλλόγου αρχικά ήταν ότι «δεν χαρίζονται κανενός». Κληθείς μεταξύ άλλων ο κ.Κληρίδης να απαντήσει για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος, είπε ότι έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι και δίδεται έμφαση στην τήρησή τους.

Έκανε λόγο επίσης για μεθοδολογία για τον έλεγχο αν γίνεται σωστά το Know Your Client. «Μας απασχολεί η προέλευση των χρημάτων, έχουμε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς και την Κεντρική Τράπεζα. Έχουμε προβεί σε σεμινάρια για τα εν λόγω θέματα», είπε.

Ερωτήθηκε για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για να καταλήξουν σε γραφεία και είπε ότι με βάση το National Risk Assessment, δικηγορικά που ασχολούνται με δικαστήρια δεν έχουν ιδιαίτερο ρίσκο.

«Όσοι εμπλέκονται με επενδύσεις είναι High Risk και τελούν υπό διαρκή έλεγχο.

Υπάρχουν 1.300 εταιρείες που παρέχουν διοικητικές υπηρεσίες. Έχουμε ενισχύσει την ομάδα αλλά θα την ενισχύσουμε ακόμη παραπάνω».