Αισιοδοξία επικρατεί μετά την καταγραφή μονοψήφιου αριθμού κρουσμάτων κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα, με τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση να αποδίδουν καρπούς.
 

Εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίσουν να δίνουν μικρούς αριθμούς τότε αναμένεται άρση των μέτρων και αυτό σύμφωνα με τον καθηγητή Πέτρο Καραγιάννη, θα πρέπει να γίνει σταδιακά και θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα δυο εβδομάδων από την πρώτη φάση της άρσης των μέτρων μέχρι την δεύτερη φάση.

Σημειώνεται πως, πέντε ήταν τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα(20/04) από το Υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει στα 772.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο, δυο θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών, δύο από σύνολο 236 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ένα από σύνολο 2 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία.
 
Την ίδια ώρα ευρείες συσκέψεις με επαγγελματικούς συνδέσμους και κοινωνικούς εταίρους για θέματα οικονομίας, θα έχει  σήμερα, Τρίτη(21/04)ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία και αρμοδίων Υπουργών.
  • Το SigmaLive καταγράφει όλες τις εξελίξεις που αφορούν  την Κύπρο γύρω απ' το ζήτημα.