Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος. Μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την οικονομία.

Αρχικά ανέφερε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου στο Κυπριακό γιατί μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις μπορεί να επιτευχθεί η λύση του Κυπριακού.

«Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι η άλλη πλευρά θα έρθει να θέσει παράλογες θέσεις. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μετά την τριμερή ανέφερε ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος. Νομίζαμε ότι το κοινό έδαφος ήταν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που σημαίνει ότι δεν είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι χρειάζεται απαραίτητη προετοιμασία για να αποτραπούν τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Διαβάστε επίσης: Κατρακυλά η δημοτικότητα του ΠτΔ - Τι δείχνει διαδικτυακή έρευνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κληθείς να σχολιάσει την πτώση της δημοτικότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε πως τον προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις και πως η Κυβέρνηση έχει διαπράξει αχρείαστα λάθη που δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις.

«Θεωρώ ότι είναι θετικό το πρόσημο της Κυβέρνησης. Έχουμε τον τρίτο πιο ψηλό ρυθμό ανάπτυξης, μείωση του χρέους και ανεργία σε επίπεδα του 2009. Έχουμε θέμα με την ακρίβεια και πρέπει να στηρίξουμε τις ευάλωτες τάξεις με τρόπο που να  μετακυλήσουν τα οφέλη της οικονομίας στον κόσμο», τόνισε.

Ερωτηθείς αν υπήρξε στιγμή που να μετάνιωσε για τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση, απάντησε πως όχι και ότι απλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερη η συνεννόηση με τον πρόεδρο. «Κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Ποιο είναι το λάθος του Προέδρου το ότι δεν μας οδήγησε σε σκάνδαλα και σε χρυσά διαβατήρια;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ για πενταμερή: Δική μου πρόταση για τρία τραπέζια