Οι προσπάθειες του Προέδρου για να δημιουργήσει κινητικότητα στο Κυπριακό μπορεί να έπεισαν τα κόμματα τα οποία δηλώνουν ότι θα τον στηρίξουν, αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν τους πολίτες.

Διαδικτυακή έρευνα της εφημερίδας «Πολίτης» καταδεικνύει ότι περισσότεροι από 8 στους 10 δεν θεωρούν ότι η τριμερής στη Νέα Υόρκη, θα ανοίξει το δρόμο σε ουσιαστικές συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, η εικόνα που έχουν οι πολίτες, για τον τρόπο που εκτελεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης τα προεδρικά του καθήκοντα χειροτερεύει.

Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες, το 43% δηλαδή, θεωρεί ότι τα εκτελεί καθόλου ικανοποιητικά, ποσοστό το οποίο έχει ανεβεί κατά 10 μονάδες, από τον περασμένο Αύγουστο.

Το 25%, απάντησε ότι τα εκτελεί μη ικανοποιητικά,  18% μέτρια,  7% ικανοποιητικά και 7% εξαιρετικά.

Την ίδια ώρα το 78% των πολιτών θεωρεί ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν έχει τις ικανότητες να κυβερνήσει αποτελεσματικά την Κύπρο.

Προβλήματα καταγράφονται όμως και στην αντιπολίτευση, με τον ΔΗΣΥ να μην πείθει για τον ρόλο του και το ΑΚΕΛ να αξιολογείται ως υποτονικό.

Για τον ΔΗΣΥ, ο οποίος παρουσιάζει εαυτόν από την πρώτη στιγμή ως αντιπολίτευση, το 61% των ερωτηθέντων όμως θεωρεί ότι το κόμμα λειτουργεί και ως αντιπολίτευση και ως συμπολίτευση.

Το 17% δήλωσε ότι κινείται στην αντιπολίτευση και το άλλο 17% ότι κινείται στη συμπολίτευση.

Όσον αφορά στο κόμμα της Αριστεράς, 58% θεωρεί ότι η αντιπολίτευση που ασκεί είναι υποτονική, 16% ότι δεν ασκεί αντιπολίτευση, 14% ότι ασκεί επικοδομητική αντιπολίτευση και το 8% δυναμική αντιπολίτευση.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 3.818 πολιτών.

Διαβάστε επίσης: FT: Τάζουν σε νεαρούς σπουδές στην ΕΕ και τους στέλνουν στα κατεχόμενα

Δείτε το βίντεο: