Επιστολή έστειλε ο κ. Γ. Περδίκη στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη μετά το Κοινό Ανακοινωθέν Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Κομμάτων για τον Σφετερισμό Ελληνοκυπριακών Περιουσιών στα Κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα συμπεράσματα της τελευταίας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνάντηση αυτή, που διεξήχθη στο Λήδρα Πάλας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας, εκπρόσωποι Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Κομμάτων συζήτησαν το θέμα του σφετερισμού περιουσιών στα κατεχόμενα.

Το θέμα, με τίτλο “Ending usurpation of the Greek Cypriot properties as a crucial confidence-building measure to enhance the solution to the Cyprus problem,” είχε εισηγηθεί το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών και περιλάμβανε κεντρική παρουσίαση.

Ο κ. Περδίκης απέστειλε προς αξιοποίηση το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αυτή τη συγκυρία, όπου το ζήτημα του σφετερισμού έχει επιβεβαιωμένα προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Το κοινό ανακοινωθέν, όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Περδίκης, προσφέρει την ευκαιρία να δοθεί απάντηση στην  Τουρκοκυπριακή ηγεσία, καταδεικνύοντας ότι ένα σημαντικό ποσοστό της Τουρκοκυπριακής κοινωνίας δεν συμμερίζεται τις θέσεις του κ. Τατάρ και του κ. Αρικλί σχετικά με τις πρόσφατες ενέργειες των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για αντιμετώπιση του σφετερισμού.

Καλούμε όλες τις πλευρές να στηρίξουν τις κοινές μας προσπάθειες για την καταπολέμηση του σφετερισμού και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των νόμιμων ιδιοκτητών.