Τον Φειδία Παναγιώτου για μια έντονη συζήτηση είχε καλεσμένο το πρωί της Τρίτης ο Γιώργος Λιάγκας.

Η εκπομπή στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά του Φειδία για το ότι «μας δίδαξαν τη μισή ιστορία» ενώ αφορμή για τη φιλοξενία ήταν η ανάρτηση του νομικού, Κρις Τριανταφυλλίδη.

Διαβάστε επίσης: Κρις προς Φειδία: «Ντροπή σου παλιόπαιδο.. δεν σε έμαθαν ιστορία»

Ο Φειδίας μίλησε από το Στρασβούργο απ’ όπου βρίσκεται. Εισαγωγικά μίλησε για το πώς μπήκε στο Ευρωκοινοβούλιο και για τους στόχους του στην πολιτική. Είπε πως θέλει να γίνει η αλλαγή γι’ αυτό μπήκε στο Ευρωκοινοβούλιο. Ερωτηθείς από τον Γιώργο Λιάγκα για το πώς τον αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του είπε πως κάποιοι περίμεναν ότι θα ξεγυμνωθεί στα βουλευτικά έδρανα, είδαν όμως ότι με τα βίντεο που κάνει πιάνει χιλιάδες θεάσεις και ενημερώνει το κοινό για τα πεπραγμένα στην ΕΕ. 

Ερωτηθείς για το τι εννοεί με το ότι στην Κύπρο μας δίδαξαν τη μισή ιστορία, ο Φειδίας Παναγιώτου εξήγησε ότι είναι 24 ετών και νιώθει πληγωμένος από την κοινωνία της Κύπρου αφού μας δίδαξαν όπως είπε μόνο το αποτέλεσμα. «Για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα υπάρχουν κάποια δεδομένα.. και κάναμε αρκετά πράγματα από το 1960..». «Μας έμαθαν μόνο τη μισή ιστορία, όχι τι κάναμε εμείς στους Τ/κ». 

Δημοσιογράφος της εκπομπής του υπέβαλε ότι φωτογραφίζεται στην Κερύνεια και υπάρχουν συμπατριώτες του που ακόμη ψάχνουν για την τύχη των δικών τους. «Εσείς πάτε και νομιμοποιείτε αυτό το ψευδοκράτος», του είπε ο δημοσιογράφος, με τον ευρωβουλευτή να απαντά ότι ο θείος του είναι αγνοούμενος. «Η λύση δεν νομίζω ότι θα έρθει με τη διχόνοια και με τη στάση που έχεις εσύ.. πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε. Άρα το να βγάλω μια φωτογραφία με τον πιο γνωστό Τ/κ influencer ως ο πιο γνωστός Ε/κ Influencer μας φέρνει πιο κοντά.. αυτό λέει και η θρησκεία μας. Συγχώρεση και αγάπη». 

Ερωτηθείς από άλλη δημοσιογράφο του πάνελ, σε έντονο ύφος, για το πού ακριβώς απευθύνεται και αν τα έχει πει όλα αυτά στους Κύπριους συμπατριώτες του, είπε «φυσικά». «Απλώς εσείς ως Έλληνες δεν ξέρετε το υπόβαθρο του Κυπριακού τόσο πολλά και το βλέπετε λίγο επιφανειακά». 

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος του είπε πως κάνει πράγματα για views και followers με τον ευρωβουλευτή να απαντά ότι έβγαλε μια φωτογραφία με τον Τ/κ influencer.. «τι θέλετε να τον σκοτώσω; Πείτε μου τι θέλετε να κάνω..».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Βαγγέλης Περής ρώτησε τον Φειδία αν πήγε κατεχόμενα. Είπε ότι πήγε αλλά δεν είδε τη φωτογραφία με τον ναργιλέ. «Πηγαίνω στα κατεχόμενα.. αντί να αφήνουμε τους Τούρκους να πηγαίνουν εκεί και να δημιουργούν σχέσεις με τους Τ/κ είναι ο τρόπος να μην λυθεί το Κυπριακό». Ο δημοσιογράφος του είπε ότι πήγε εκεί ως εκπρόσωπος του ευρωκοινοβουλίου και τότε ο Φειδίας σε έντονο ύφος του είπε ότι «η ΚΔ δέχθηκε να ανοίξουν τα σύνορα μας..το 80% της Κύπρου πάει στα κατεχόμενα…εσείς καταλαβαίνετε για ποιο θέμα μιλούμε; Το 80% των Κυπρίων πάει στα κατεχόμενα.. τι σχέση έχει ότι είμαι ευρωβουλευτής, πρέπει να έρθουν κοντά οι δυο κοινότητες». 

Ο Βαγγέλης Περής αναφέρθηκε στην κοινή φωτογραφία που ανήρτησε με τον Τ/κ influencer ανήμερα της 14ης Αυγούστου.. και του είπε ότι κάνει το αίμα Likes.. με τον νεαρό ευρωβουλευτή να απαντά ότι προσπαθεί να βρει μια λύση. «Η διχόνοια δεν θα μας βγάλει πουθενά.. δεν κάνω το αίμα Likes, τι πρέπει να κάνω να σκοτώσω; Να ρίξω βόμβες; Έστειλα μήνυμα..», κατέληξε ο νεαρός κλείνοντας με την γνωστή κίνηση, να στέλνει φιλάκια και να λέει «σας αγαπώ». 

(σ.σ η φιλοξενία στο 1.54.20)