Το ΥΓΑΑΠ απορρίπτει κατηγορηματικά το περιεχόμενο των δηλώσεων που αναφέρονται εντός του άρθρου του Politico, το περιεχόμενο του οποίου είναι ανακριβές.

Με αφορμή το δημοσίευμα https://www.politico.eu/article/waste-dumping-scandal-limassol-cyprus-eu-costas-kadis-ocean-fisheries-commissioner/ το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχει ενημερώσει το Politico ότι απορρίπτει κατηγορηματικά το περιεχόμενο των δηλώσεων που αναφέρονται εντός του άρθρου, το περιεχόμενο του οποίου είναι ανακριβές. Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης της Μονάδας ΟΕΔΑ Πεντακώμου είναι το Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος το οποίο ενεργεί δια και στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τη λειτουργία και διαχείριση της εν λόγω Μονάδας έχει αναλάβει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Ενημερώσαμε την εφημερίδα ότι για τα ερωτήματα που έθεσε στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τα οποία αφορούν τη λειτουργία και διαχείριση της Μονάδας ΟΕΔΑ Πεντακώμου, αυτά σχετίζονται άμεσα με τα επίδικα ζητήματα εκκρεμούσας δικαστικής διαδικασίας μεταξύ του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και του τέως Ανάδοχου. Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν ορθό, επί του παρόντος, να λεχθεί οτιδήποτε άλλο ή να γίνουν οποιοιδήποτε σχολιασμοί επί του θέματος. Τα πραγματικά γεγονότα και οι θέσεις του Κράτους θα τεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η σωστή λειτουργία και η αναβάθμιση της ΟΕΔΑ Πεντακώμου, στο πλαίσιο της ολιστικής και ορθής διαχείρισης όλων των μονάδων και υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, όπως προνοεί και η στρατηγική την οποία ακολουθούμε, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, στη βάση της οποίας εργαζόμαστε με αφοσίωση.

Διαβάστε ακόμη: Politico: Ένα σκάνδαλο «στοιχειώνει» την επιλογή Καδή για τη θέση του Επιτρόπου