Το αεροπλάνο της Ryanair, η πτήση FR8826, πήρε φωτιά ενώ επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της πόλης Μπρίντιζι στην Ιταλία, με τους 184  επιβάτες να απομακρύνονται με τη φουσκωτή τσουλήθρα.

Η πτήση της Ryanair ήταν έτοιμη για απογείωση όταν είδαν φλόγες από τον κινητήρα. Συγκεκριμένα, το πλήρωμα είδε αναθυμιάσεις έξω από το αεροσκάφος. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο αεροπλάνο, το οποίο ματαίωσε την αναχώρησή του και οι σχεδόν 200 επιβάτες απομακρύνθηκαν.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε: «Ανακοινώνουμε ότι λόγω προβλήματος με ένα αεροσκάφος που αναχωρούσε, ήταν απαραίτητο να κλείσει το αεροδρόμιο Salento στο Μπρίντιζι. Το πρόβλημα, το οποίο παρουσιάστηκε όταν το αεροσκάφος ήταν ήδη έτοιμο για απογείωση, απαιτούσε την εκκένωση των επιβατών μέσω τσουλήθρας έκτακτης ανάγκης».

«Όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με μέγιστη ασφάλεια για τους επιβάτες και το πλήρωμα. Οι επιβάτες βρίσκονται ήδη στο αεροδρόμιο όπου τους βοηθά το προσωπικό. Οι τεχνικοί της εταιρείας χειρίζονται το περιστατικό» συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε: «Η πτήση FR8826 από το Μπρίντιζι στο Τορίνο (3 Οκτωβρίου) καθυστέρησε σήμερα το πρωί αφού το πλήρωμα παρατήρησε αναθυμιάσεις στο εξωτερικό του αεροσκάφους. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς επεισόδια και επέστρεψαν στον τερματικό σταθμό με λεωφορείο. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους επιβάτες για αυτήν την καθυστέρηση και ένα εφεδρικό αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει την πτήση FR8826 από το Μπρίντιζι στο Τορίνο αργότερα σήμερα το πρωί».

Διαβάστε επίσης: Ανάλυση: Γιατί το Ιράν μπορεί να χτυπήσει σφοδρότερα το Ισραήλ

Με πληροφορίες από τη Mirror