Την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κλήθηκε να σχολιάσει στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε τους λόγους της επικράτησης του κ. Χριστοδουλίδη δηλώνοντας ότι θα τον στηρίξουν έτσι ώστε να εκπληρώσει το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Αρχικά ανέφερε ότι η νίκη οφείλεται πρώτα στον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Ήταν μια διαφορετική υποψηφιότητα και είναι ένας από τους λόγους που έχει κερδίσει. Η προσωπικότητα του, το χάρισμα του, οι πολιτικές του προτάσεις και ότι η κοινωνία ήθελε κάτι διαφορετικό».

Διαβάστε ακόμη: Χριστοδουλίδης: Ο πρώτος Πρόεδρος χωρίς στήριξη ΔΗΣΥ ή ΑΚΕΛ

Συμπλήρωσε ότι «έχουμε μια ιστορική νίκη. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανά γίνει στην πολιτική ιστορία της Κύπρου. Ένας ανεξάρτητος υποψήφιος κέρδισε χωρίς να υποστηρίζεται από τα δύο μεγάλα κόμματα».

Επεσήμανε ότι το ΔΗΚΟ έφερε στο τραπέζι ένα κρίσιμο εκλογικό ποσοστό που έδωσε στον Νίκο Χριστοδουλίδη το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών και τον βοηθήσαμε και στη δεύτερη Κυριακή. «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κέρδισε επειδή ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ τον επέλεξε και στις δύο ψηφοφορίες».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ στον δεύτερο γύρο των εκλογών συσπειρώθηκε στο 85%. «Είναι μια ιστορικά υψηλή συσπείρωση και αυτό οφείλεται στον υποψήφιο και στις προτάσεις του. Ο κομματικός μηχανισμός πίστεψε ότι είχαμε δυνατότητες και ότι μπορούσαμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση πολιτικών».

Υπογράμμισε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει μια πολύ καλή διάθεση για συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις στη Βουλή. « Στην ιστορία οι περισσότεροι Προέδροι δεν είχαν πλειοψηφία στη Βουλή. Υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει η εκτελεστική εξουσία χωρίς ο Πρόεδρος να έχει την πλειοψηφία».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «εμείς ξεχνάμε όσα συνέβησαν στην προεκλογική. Έχει ξεκινήσει μια καινούργια μέρα. Έχουμε καθήκον απέναντι στους πολίτες που τίμησαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη και όσους ψήφισαν άλλους υποψήφιους».

Πρόσθεσε ότι αυτή η προεκλογική ήταν διαφορετική γιατί ο Νίκος Χριστοδουλίδης έφερε ένα νέο ήθος και μια νέα προσέγγιση. «Κέρδισε τις εκλογές χωρίς να κατηγορήσει κανέναν. Η κοινωνία ήθελε κάτι το διαφορετικό και στο πρόσωπο του βρήκε έναν διαφορετικό υποψήφιο».

Έδωσε συγχαρητήρια στον Ανδρέα Μαυρογιάννη σημειώνοντας ότι έδωσε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα και είχε μια πάρα πολύ καλή επίδοση στους δύο γύρους των Προεδρικών εκλογών».

Μιλώντας για τη σύνθεση του Υπουργικού, ανέφερε ότι είναι κάτι το οποίο αφορά αποκλειστικά τον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Έχει δηλώσει ότι το Υπουργικό θα αποτελείται από νέα πρόσωπα και θα προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Εμείς έχουμε να διατελέσουμε ρόλο στη Βουλή και θα στηρίξουμε αυτή την Κυβέρνηση. Θέλουμε να πετύχει για να πάει μπροστά η χώρα».

Διαβάστε ακόμη: Ικανοποίηση στο ΑΚΕΛ – «Δικαιώθηκε η επιλογή μας» λέει ο Στεφάνου

Υπογράμμισε ότι στο ΔΗΚΟ ακολουθεί σκληρή δουλειά. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για αντιμετώπιση των προβλημάτων και έχουμε σημαντικές προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν».

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του ΔΗΣΥ για ψήφο κατά συνείδηση, ενώ υπήρξε και μια προτροπή για ψήφο υπέρ του Ανδρέα Μαυρογιάννη, τονίζοντας ότι δεν είχαν θεωρήσει ότι η εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν  εύκολη. «Είμασταν συγκρατημένοι και οι δημοσκοπήσεις του ΣΙΓΜΑ δεν έδειχναν ότι ο κ. Χριστοδουλίδης θα κάνει περίπατο».

Τέλος, είπε ότι «είχαμε την πεποίθηση ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν ένας πάρα πολύ καλός υποψήφιος, είχε θετική εικόνα μέσα στην κοινωνία και πιστεύαμε στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Για αυτούς τους λόγους έχει κερδίσει». 

Διαβάστε επίσης: LIVE: Νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης