Μετά τον Χάρη Γεωργιάδη σειρά παίρνουν οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και Χαρίλαος Σταυράκης για να καταθέσουν σήμερα Πέμπτη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

 

Αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η κατάθεση των δύο αφού και οι δύο κατείχαν το τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών σε περιόδους που ήταν καθοριστικές για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Σταυράκης επέλεξε να προχωρήσει σε γενική τοποθέτηση σημειώνοντας ότι έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε. Σημείωσε ότι "δεν ήταν πολύ της μόδας τότε, όπως έγινε αργότερα". Περίπου σε 3μιση χρόνια είχαν δοθεί περίπου 100 υπηκοότητες.

Εξήγησε ότι δεν θυμάται να υπήρχε κάτι σχετικό για την σύγκρουση συμφερόντων. Υπεύθυνος του ΥΠΟΙΚ για τις πολιτογραφήσεις ήταν ο κ. Κακουρής ο οποίος ήταν ικανότατος δημόσιος λειτουργός. Δεν θυμάται αν είχε κάποιον άλλο για να τον βοηθά σε τέτοια θέματα. Οργανωτικά όλες οι υπηρεσίες υπάγονταν στο Γενικό Διευθυντή, ως εκ τούτου η ιεραρχία ήταν Κακουρής - Γενικός Διευθυντής και Υπουργός.

Λεπτό προς λεπτό η κατάθεση στο Economy Today.