Σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2024, το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, γιορτάζει 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας και διαρκούς ανάπτυξης, που το έχουν καταστήσει ως το κορυφαίο ανεξάρτητο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό στην Κύπρο. Πιστό στις αξίες του και στην πεποίθηση ότι  εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει θεμελιώδη πυλώνα αλλαγής και ενδυνάμωσης της κοινωνίας, το Κέντρο προωθεί καινοτόμες και επιδραστικές πρωτοβουλίες και δράσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.  

Βασισμένο στην εξειδίκευση της ομάδας του, που αποτελείται από πέραν των 70 ερευνητών και καταρτισμένων επαγγελματιών, το CARDET έχει υλοποιήσει δράσεις σε πέραν των 40 χωρών ανά την υφήλιο υποστηρίζοντας περισσότερα από τρία εκατομμύρια άτομα. Με συστηματική δουλειά και τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, το Κέντρο στηρίζει την εκπαίδευση και την κατάρτιση, αναπτύσσοντας πρωτοποριακά εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την κοινωνία. Το πολυδιάστατο έργο του επεκτείνεται σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η ψηφιακή μάθηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κοινωνική ενσωμάτωση, η υγεία και ευζωία, καθώς και η βιώσιμη ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα.

Ιδρυθέν το 2004, το CARDET έχει αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς και ιδρύματα από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, εμπλουτίζοντας την τεχνογνωσία του και ενισχύοντας την ικανότητά του να υλοποιεί αποτελεσματικές δράσεις. Σημαντικές συνεργασίες περιλαμβάνουν αυτές με τη Microsoft, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την UNICEF, ενώ το Κέντρο διατηρεί επίσης Μνημόνιο Συνεργασίας με το Yale School of Public Health. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του CARDET, Καθηγητής Χαράλαμπος Βρασίδας, δήλωσε: «Το CARDET ξεκίνησε με το όραμα να προάγει την εκπαίδευση ως δύναμη για θετική αλλαγή. Είκοσι χρόνια μετά, είμαι περήφανος που έχει καταφέρει να μετατρέψει το όραμα αυτό σε σημαντικές δράσεις με σημαντικό θετικό αντίκτυπο και ανυπομονώ, όπως και όλη η ομάδα μας, για νέες προκλήσεις και για τα επόμενά μας βήματα. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες μάθησης και να συμβάλλουμε σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες συνεργασίες και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τη δράση μας στην κοινωνία».

Επιτυγχάνοντας αυτό το σημαντικό ορόσημο, το CARDET ανανεώνει τη δέσμευσή του να συνεχίσει να πρωτοπορεί και να καινοτομεί στην εκπαίδευση και την κοινωνική πρόοδο. Στο πλαίσιο αυτό, το CARDET προγραμματίζει σειρά εθελοντικών δράσεων και πρωτοβουλιών μέσα στο 2024-2025, για ενίσχυση της κοινότητας με την επετειακή θεματική Twenty4Twenty.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CARDET και μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό και τις δράσεις του: https://cardet.org/