Σάλος προκλήθηκε με νέες καταγγελίες για δύο μοναχούς της εκκλησιαστικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής, οι οποίοι ερευνώνται για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην καταγγελία προέβησαν οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Οσσίου Αββακούμ, μετά την απόφαση του Συνοδικού δικαστηρίου για καθαίρεσή τους.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι εν λόγω καταγγελίες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν γινόταν απόκρυψη των ονομάτων των μοναχών. 

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, αναφέρει ότι, ο Μητροπολίτης Ησαϊας έδωσε οδηγίες, ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως σημειώνει, «σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα, αναφέρουμε τα εξής: Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ευθύς αμέσως μόλις έλαβε γνώση συγκεκριμένων ισχυρισμών, έδωσε οδηγίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τους κανόνες της Εκκλησίας μας και τις ηθικές αξίες της ιεροσύνης. Αποκλειστικός στόχος, και αυτή την φορά, είναι η πνευματική τάξη και η κάθαρση στους κόλπους της εκκλησία μας με το οποιοδήποτε κόστος».

Διαβάστε επίσης: Ησαΐας: Διαγράφηκαν οι μοναχοί-Δεν δικαιούνται να μιλούν εκ μέρους της Μ. Αββακούμ