950 ακίνητα πουλήθηκαν & πάνω από €100 εκατομμύρια συγκεντρώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια

Η BidX1, η εξειδικευμένη πλατφόρμα διαδικτυακών δημοπρασιών, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δημοπρασία κυπριακών ακινήτων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους αγοραστές μια μεγάλη ποικιλία επενδυτικών ευκαιριών σε όλο το νησί.

Πάνω από 30 ακίνητα, συνολικής αξίας €5 εκατομμυρίων, θα προσφερθούν στην επερχόμενη δημοπρασία της BidX1 στις 23 Οκτωβρίου. Ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει κατοικίες, διαμερίσματα, καταστήματα, οικιστικά οικόπεδα και γεωργικά τεμάχια σε όλη την Κύπρο, και μπορείτε να τον δείτε εδώ: https://bidx1.com/el/kypros. 

Σχολιάζοντας το λανσάρισμα του νέου καταλόγου, ο Γιάννης Καραγιώργης BidX1 Cyprus δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επερχόμενη δημοπρασία Οκτωβρίου, η οποία προσφέρει συνδυασμό εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών ευκαιριών με άμεση απόδοση και οικόπεδα με προοπτική ανάπτυξης. 

Τα ακίνητα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω της BidX1, ως εκ τούτου θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα άτομα που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τομέα ακινήτων να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας www.bidx1.com/el και να εξερευνήσουν τον πλήρη κατάλογο. 

Οι χρήστες μας θα επωφεληθούν από την βραβευμένη τεχνολογία της BidX1, η οποία επιτρέπει την διαδικτυακή αγορά με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και αυτοπεποίθηση.” 

Αυτόν τον μήνα σηματοδοτείται επίσης η 5η επέτειος του λανσαρίσματος της BidX1 στην κυπριακή αγορά, όταν η εταιρεία PropTech διοργάνωσε την πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία ακινήτων στο νησί.

Η BidX1 έχει πουλήσει πάνω από 950 ακίνητα έκτοτε, με Συνολική Αξία Συναλλαγών ύψους €115 εκατομμυρίων, εδραιώνοντας τη θέση της ως ο μεγαλύτερος και πιο έμπειρος δημοπράτης στην Κύπρο.  

Ο Γιάννης Καραγιώργης, BidX1 Κύπρος, δήλωσε: «Πάνω από 200 πλειοδότες εγγράφηκαν για να συμμετάσχουν στην πρώτη μας δημοπρασία τον Οκτώβριο του 2019, με σχεδόν 2.000 προσφορές την ημέρα. Ήταν μια απίστευτα συναρπαστική ημέρα για την ομάδα της BidX1 Κύπρου και μια σημαντική στιγμή για την αγορά ακινήτων.»  

«Πέντε χρόνια και εκατοντάδες πωλήσεις αργότερα, είναι σαφές ότι οι Κύπριοι αγοραστές έχουν αγκαλιάσει το μοντέλο διαδικτυακής δημοπρασίας μας – εκτιμούν την ποικιλία επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρουν οι κατάλογοί μας, καθώς και τη γρήγορη και διαφανή φύση της διαδικασίας πώλησης μας.  

Για να γιορτάσει την επέτειο, η BidX1 έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες για μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πωλήσεις της πενταετίας από την είσοδό της στην αγορά.

Το ακίνητο που προσέλκυσε τις περισσότερες προσφορές – πάνω από 150 μέσα σε δύο ώρες – ήταν ένα οικόπεδο στον Αγίο Τύχωνα, Λεμεσό. Οι προσφορές ξεκίνησαν από €216.000 και έφτασαν μέχρι τις €380.000, με πέντε πλειοδότες να υποβάλλουν προσφορά. 

Η πώληση με τη μεγαλύτερη αξία ήταν ένα οικιστικό τεμάχιο γης στην Αγία Νάπα, που βρίσκεται περί τα 650 μέτρα από την παραλία ‘’Nissi’’ στην τουριστική περιοχή. Το ακίνητο, το οποίο προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης σε έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς διακοπών, πουλήθηκε για €1,25 εκατομμύρια.  

Με μια ελκυστική αρχική τιμή πλειοδότησης στις €15.000, το  γεωργικό τεμάχιο στον Πύργο, Λεμεσό, προσέλκυσε τους περισσότερους πλειοδότες που έχουν καταγραφεί σε ένα ακίνητο μέχρι σήμερα – και επίσης οδήγησε σε αύξηση 360% από την αρχική τιμή. Η ομάδα της BidX1 ενέκρινε 48 πλειοδότες πριν από τη δημοπρασία, οδηγώντας την τελική τιμή πώλησης στις €66.000.  

Η BidX1 έχει αποκτήσει φήμη όχι μόνο για τις διαφανείς και εύκολες συναλλαγές, αλλά και για τη μεγάλη γκάμα αξιόλογων ευκαιριών που προσφέρουν οι δημοπρασίες της στους αγοραστές. Μοναδικά ακίνητα πωλούνται συχνά μέσω της πλατφόρμας, όπως ένα  παραλιακό τεμάχιο στην Ορμίδεια  Λάρνακας που πουλήθηκε για €114.000 και ένα άλλο οικόπεδο με ημιτελές πολυκατοικία στα Λατσιά, Λευκωσία, που πουλήθηκε για €1,23 εκατομμύρια.  

Η καταπληκτική θέα στη θάλασσα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό για την  κατοικία δύο υπνοδωματίων στην Πύλα, Λάρνακα, η οποία πουλήθηκε για λίγο πιο κάτω από €500.000. Η ρευστότητα των πλειοδοτών – που υπολογίζεται από το σύνολο της υψηλότερης προσφοράς κάθε αποτυχημένου πλειοδότη – ανήλθε σε πάνω από €13 εκατομμύρια, το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί για κυπριακό ακίνητο στην πλατφόρμα μέχρι σήμερα.  

Ενώ επενδυτές από πάνω από 20 χώρες έχουν κάνει προσφορές για ακίνητα στην Κύπρο σε δημοπρασίες της BidX1, η πλειοψηφία των αγοραστών είναι Κύπριοι.  

Ο κ. Καραγιώργης αποδίδει την ταχεία επιτυχία της BidX1 στην κυπριακή αγορά, στην ευκολία και τη διαφάνεια που παρέχει το μοντέλο της BidX1 στην ευρεία γκάμα επενδυτικών ευκαιριών που διατίθενται στην πλατφόρμα και στην κορυφαία τεχνολογία της εταιρείας.  

Ο κ. Καραγιώργης δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι Κύπριοι αγοραστές έχουν αγκαλιάσει το μοντέλο των διαδικτυακών πλειστηριασμών μας – εκτιμούν την ποικιλία επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρουν οι κατάλογοί μας, καθώς και τη γρήγορη και διαφανή φύση της διαδικασίας πώλησης.

«Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας – που μας εμπιστεύονται να αποκομίσουμε την καλύτερη αξία για τα ακίνητά τους – που ήταν μέρος της πορείας μας μέχρι σήμερα.»

Για να συμμετάσχουν στην επερχόμενη δημοπρασία της Bidx1, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προεγγραφούν στην πλατφόρμα της BidX1, προσκομίζοντας αντίγραφο ταυτότητας και αποδεικτικό διεύθυνσης (λογαριασμοί κοινής ωφελείας), και μια κατάθεση προκαταβολής βασισμένη στην τιμή του ακινήτου. Η κατάθεση προκαταβολής αφαιρείται από το τελικό ποσό πώλησης ακινήτου, μόνο εάν ο πλειοδότης είναι ο επιτυχής αγοραστής του ακινήτου. Οι ανεπιτυχείς πλειοδότες θα λάβουν επιστροφή χρημάτων.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. Η ομάδα της BidX1, διευθετεί συχνά open-house ξεναγήσεις για τα ακίνητα που περιέχονται στην ιστοσελίδα και είναι διαθέσιμη να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για τα ακίνητα ή να βοηθήσει με την εγγραφή.

Για να επικοινωνήσετε με την ομάδα της BidX1 Κύπρου, καλέστε στο 22 000 380 ή στείλτε email στο [email protected].