Πάνω από 200 Κύπριοι έχουν αποβιώσει από κορωνοϊό, σύμφωνα με ενημέρωση της Παροικιακής.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 200 Κύπριοι έχουν αποβιώσει από την covid19, ενώ επιβεβαιώνεται ότι πολλοί συμπατριώτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, οι θάνατοι αφορούν σε 120 Ελληνοκύπριους, 65 Τουρκοκύπριους και ένα Μαρωνίτη, όλοι από το Λονδίνο.

Εκτός Λονδίνου καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι στο Birmingham, τρεις στο Weston, ένας στο Derby, ένας στο Lowestoft, ένας στο Cambridge, ένας στο Cheltenham, ένας στο Liverpool, ένας στο Luton και τέλος ένας στο Southend.

Να σημειωθεί ότι η κοινότητα των Κυπρίων στη Βρετανία ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση, αφού είναι «αδιάσειστο στοιχείο» ότι ο κορωνοϊός έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στους Κυπρίους του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελούν το 3% του πληθυσμού του Λονδίνου - αν είναι 300.000 από τα 9 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 6% όλων των θανάτων που σχετίζονται με το Covid-19 στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Παροικιακή, έχουν καταγραφεί διπλάσιοι θάνατοι (186 στο Λονδίνο) απ ότι έπρεπε. Στατιστικά, θα έπρεπε να υπάρχουν οι 90 περίπου θάνατοι, άρα 96 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν εάν η Κυβέρνηση της Βρετανίας έδινε τις σωστές συστάσεις.

Μάλιστα γίνεται η σύγκριση με την Κύπρο, η οποία κατέγραψε 16 θανάτους.

Ανησυχία επικρατεί και για τις μέρες του Πάσχα, όπου παραδοσιακά οι Κύπριοι της παροικίας μαζεύονται για να γιορτάσουν. Γι αυτό απευθύνουν κάλεσμα για περιορισμό των συναθροίσεων πέραν των ατόμων που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για ζεύγος Κυπρίων που απεβίωσαν από κορωνοϊό με διαφορά τριών ημέρων

Υπ. Υγείας: Σε αυτή την τράπεζα εντοπίστηκε κρούσμα

Drone και αυξημένα περίπολα το Πάσχα – 2 μέρες ικανές να καταστρέψουν τα πάντα