Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Λάρνακας για τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή των Φοινικούδων.

Ο Δήμος έχει ζητήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Υφυπουργό Μετανάστευσης με στόχο τη λήψη συγκεκριμένων και οριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Διαβάστε ακόμη: Χειροπέδες σε 17χρονο για τη συμπλοκή στις Φοινικούδες

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Φοινικούδες, ο Δήμος Λάρνακας θέλει να εκφράσει την έντονη απαρέσκεια του για την επανάληψη αυτών των περιστατικών, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί μετά το προηγούμενο επεισόδιο.

Δυστυχώς, οι ενέργειες που είχαν αποφασιστεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικές και το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε. Επισημαίνουμε ότι τα επεισόδια αυτά είναι μεμονωμένα και αφορούν μία μικρή ομάδα ατόμων, οι οποίοι είναι ήδη γνωστοί στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Ωστόσο, οι εν λόγω υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης, δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξαλείψουν αυτές τις απαράδεκτες παραβατικές συμπεριφορές στο κέντρο της πόλης.

Ως Δήμος Λάρνακας, ήδη έχουμε ζητήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Υφυπουργό Μετανάστευσης, προκειμένου να απαιτήσουμε τη λήψη συγκεκριμένων και οριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα και δεν αποτελούν τον κανόνα για την πόλη μας. Η Λάρνακα, και ειδικά αυτή την περίοδο, σφύζει από ζωή, με ντόπιους και ξένους επισκέπτες να συνυπάρχουν αρμονικά και να απολαμβάνουν τη μοναδική κουλτούρα και φιλοξενία της πόλης.

Ο Δήμος Λάρνακας θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διασφαλίσει τον χαρακτήρα της πόλης, την πολιτιστική της κληρονομιά και την υψηλή ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες.