Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο επικεφαλής της οργάνωσης FETO (γκιουλενιστές), ο οποίος ζούσε αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ από το 1997.

Η είδηση του θανάτου του Φετουλάχ Γκιουλέν ανακοινώθηκε από τα δημοσιογραφικά όργανα της FETΟ. Ο ανιψιός του, Εμπουσελεμέ Γκιουλέν, επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο του ηγέτη της τρομοκρατικής για την Τουρκία οργάνωσης, στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Ο Φετουλάχ Γκιουλέν περπάτησε στους ορίζοντες της ψυχής του. Ο Θεός να τον ελεήσει", ανέφερε ο ανιψιός του στο Χ.

Η δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ ανέφερε σε ζωντανή εκπομπή στο CNN TÜRK ότι η πολιτική ηγεσία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει το θάνατο του αρχηγού της FETO, ενώ η οργάνωση αναμένεται να διασπαστεί, καθώς τίθενται ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των τεράστιων οικονομικών πόρων της.

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν

«Μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι αυτή η πληροφορία επιβεβαιώνεται στην Άγκυρα. Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι νεκρός. Η υγεία του αντιμετώπιζε ήδη σοβαρά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, είχε νεφρική ανεπάρκεια και διαβήτη καθώς και άνοια. Μετά από αυτό, η οργάνωση αναμένεται να χωριστεί σε διάφορα μέρη, εταιρείες, σχολεία στις ΗΠΑ και χρήματα. Υπάρχει μια ετήσια ροή 200-250 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο από τα σχολεία στην Αφρική. Ως εκ τούτου, οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές ομάδες βρίσκονται σε έναν σοβαρό αγώνα μεταξύ τους για το ποιος θα διαχειρίζεται πλέον αυτά τα χρήματα», επισήμανε η Τουρκάλα δημοσιογράφος.

Θα αποσταλεί η σορός του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκια;

Το θέμα, που έχει αρχίσει να έρχεται στο προσκήνιο τώρα είναι, αν θα σταλεί στην Τουρκία η σορός του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ωστόσο, άλλες φήμες υποστηρίζουν ότι θα ταφεί σε νεκροταφείο και σε τάφο που χτίστηκε πριν από χρόνια σε μια περιοχή κοντά στην έπαυλή του στην Πενσυλβάνια. Επίσημη δήλωση δεν έχει γίνει ακόμη για το θέμα.

Φωτογραφίες του τάφου στην Πενσυλβάνια

Το Αναντολού έξω από το αγρόκτημα

Την ίδια ώρα, το κρατικό πρακτορείο Αναντολού σε ζωντανή σύνδεση μεταδίδει έξω από το αγρόκτημα στην Πενσυλβάνια, όπου διέμενε ο Φετουλάχ Γκιουλέν.