Για έξαρση των επιθέσεων σε ντελιβεράδες έκανε λόγο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου. 

Ανέφερε ότι «από τον Οκτώβριο είχαμε τέσσερις περιπτώσεις και συνήθως είναι σε περιοχές που συγκεντρώνονται και συχνάζουν νεαροί τις νυχτερινές ώρες. Έχουμε εντάξει στις περιπολίες μας διάφορα πάρκα, στα οποία συχνάζουν νεαροί και υπήρξαν τέτοια κρούσματα στο παρελθόν με σκοπό την πρόληψη».

Από την πρώτη του Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα προέκυψαν δέκα συλλήψεις νεαρών προσώπων για τέτοιου είδους υποθέσεις και οι πλείστες από αυτές οδηγήθηκαν στο δικαστήριο. 

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας εξέφρασε προβληματισμό για τα περιστατικά, καθώς από τις συλλήψεις προκύπτει ότι πρόκειται για άτομα από 16 μέχρι 22 ετών. «Θα πρέπει η κάθε οικογένεια και όσοι έχουν ευθύνη αυτών των παιδιών να ελέγχουν πού πάνε και τι κάνουν. Αντιλαμβάνομαι ότι ένα παιδί στο σπίτι μπορεί να είναι εντάξει αλλά όταν βρεθεί με μια παρέα να παρασύρονται και να γίνονται μια ομάδα, οι οποίοι μπορεί να το θεωρούν αστείο αλλά δεν είναι καθόλου, καθώς οι ποινές που προβλέπονται είναι πολύ σοβαρές». 

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης (15/10) σημειώθηκαν δύο επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών διανομέων φαγητού. 

Η πρώτη έγινε στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα, όταν 27χρονος Ινδός, που οδηγούσε ηλεκτρικό ποδήλατο δέχθηκε επίθεση με κλωτσιές, από τρία πρόσωπα, που μιλούσαν αγγλικά και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Οι δράστες, που διέφυγαν με μοτοσικλέτες, απέσπασαν δύο κινητά, από τα οποία το ένα εντοπίστηκε αργότερα. Ο ντελιβεράς δεν τραυματίστηκε.

Στη δεύτερη επίθεση, γύρω στις 10 το βράδυ, Ινδός, 40 ετών, κατήγγειλε ότι μεγάλη ομάδα νεαρών προσώπων, που βρίσκονταν σε πάρκο στη Γερμασόγεια, ανέκοψε την πορεία της μοτοσικλέτας του, τον κτύπησε και τον έβρισε. Οι δράστες προσπάθησαν να του πάρουν τα κλειδιά της μοτοσυκλέτας και τα χρήματα του, χωρίς να τα καταφέρουν. Άρπαξαν το κράνος του, που βρέθηκε αργότερα. Ο διανομέας έτυχε των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης: Λεμεσός: 10 άτομα έστειλαν στο Νοσοκομείο διανομέα φαγητού