Τοποθετήθηκαν τα  πρώτα έξυπνα φώτα τροχαίας στον κυκλικό κόμβο Λατσιών – Γερίου πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο κ. Μιχάλης Καραντάνος εκτελεστικός μηχανικός συγκοινωνιολόγος του τμήματος δημοσίων έργων ανέφερε ότι τα φώτα τοποθετήθηκαν για την καλύτερη κυκλοφοριακή διαχείριση και την μείωση καθυστερήσεων.

Όπως ανέφερε έχουν καταρτιστεί τέσσερις περίοδοι κατά τις οποίες θα λειτουργούν τα φώτα τροχαίας. Θα είναι το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα επί καθημερινής βάσης καθώς και το πρωί Σαββάτου. 

Πρόκειται για υποχρέωση λόγω της εμπορικής ανάπτυξης η οποία ήρθε στην περιοχή, όπως είπε ο Μηχανικός. 

Όσων αφορά για άλλα έργα που έρχονται στην περιοχή λόγω της συγκεκριμένης ανάπτυξης ανέφερε ότι είναι η εγκατάσταση έξυπνων φώτων τροχαίας στην οδό Λεμεσού – Φυτωρίου.

«Προσπαθούμε να φέρουμε το δίκτυο τουλάχιστον στην κατάσταση που είναι σήμερα ή και περεταίρω βελτιώσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν υπήρξε βελτίωση στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό απάντησε ότι υπήρχαν πάντοτε λειτουργικά προβλήματα όποτε σκοπός ήταν η βραχυπρόθεσμη λύση.

Τέλος, ανέφερε ότι, «επικεντρωνόμαστε και σε άλλα μέτρα για μείωση του ΙΧ όπως λεωφορεία, ποδηλατοδρόμους, κατασκευή πρόσθετης λωρίδας στο δρόμο Γερίου – Αγλαντζιάς κ.τ.λ.».

Διαβάστε επίσης: Βανδαλισμοί Γυμνάσιο Κιτίου: «Στις 7,5 χιλιάδες το κόστος των ζημιών» (ΒΙΝΤΕΟ)