Για τη σύλληψη του Γιώργου Τάττη και του Οζ Καραχάν οι οποίοι συνελήφθησαν χθες 1η Οκτωβρίου στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης, μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι, ο δικηγόρος τους, Ευστάθιος Ευσταθίου.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για καταπάτηση του δικαιώματος στην έκφραση και απέρριψε την κατηγορία της επίθεση σε αστυνομικό.

Αρχικά ανέφερε ότι, η πρόθεση της Αστυνομίας ήταν η άμεση καταχώρηση της υπόθεση. Παρόλα αυτά ο δικαστής έπραξε αυτό που όπως ανέφερε, είναι προφανές σε μια υπόθεση που το κράτος έδωσαν ιδιαίτερη  βαρύτητα, επειδή δύο νεαροί αποφάσισαν να διεκδικήσουν λύση διατήρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη Τάττη - Καραχάν: Έξω από το Δικαστήριο κρατώντας το περιβόητο πανό (pics)

«Απορρίφθηκε η αίτηση της Αστυνομίας και η υπόθεση θα πάρει τη σειρά της προκειμένου να παρουσιαστούν σε μεταγενέστερο στάδιο και όχι σήμερα, όπως επιδίωκε Αστυνομία.

Πρόσθεσε ότι, στην ουσία δύο πολίτες τόλμησαν να τμήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και προσπάθησαν να υπενθυμίσουν ότι η μόνη λύση είναι η διατήρηση και προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν ξέρω ποιον ενόχλησε, επενέβη η Αστυνομίας καταπατώντας κάθε δικαίωμα στην έκφραση που προστατεύει το σύνταγμα. Όποιος διεκδικεί δικαίωμα η Αστυνομία προσάπτει τις ίδιες κατηγορίες, ότι αντιστάθηκε, προκάλεσε ανησυχία ακόμη και ότι επιτέθηκε, κάτι που δεν ευσταθεί», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή της σύλληψης Τάττη-Καραχάν-«Είναι ντροπή..» (pics)