Απάντηση στις καταγγελίες του Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκου Λοιζίδη, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις αναφορές Λοιζίδη για «στημένη διαδικασία παύσης του», ανέφερε ότι «δεν φοβόμαστε για οτιδήποτε, απλώς η τακτική που ακολουθεί να προβαίνει σε κάποιες δηλώσεις δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Εμείς παραθέτουμε γεγονότα, όπως υπάρχουν, σύμφωνα με τους κανονισμούς αν και ο ίδιος όπως λέει αμφιβάλλει για τους κανονισμούς. Όλα τα μέλη τα αστυνομίας είναι στο καθήκον 24 ώρες το 24ωρο, οι κανονισμοί και τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα για το ποιοι και τι πρέπει να λένε όσον αφορά τα θέματα της αστυνομίας. Θέματα συνδικαλισμού είναι καθημερινά στις εκπομπές σας, κανείς δεν τον φίμωσε».

Πρόσθεσε ότι «αν θέλετε να σας στείλω το πρόγραμμα του κύριου Λοιζίδη για το πόσες ώρες βρίσκεται στο καθήκον και πόσες ώρες ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα». 

Επεσήμανε ότι «κανονισμοί υπάρχουν για όλους, τα γεγονότα που ανέφερε έχουν ήδη διερευνηθεί και έχουν σταλεί στη Νομική Υπηρεσία και μετά από γνωματεύσεις προχώρησαν αναλόγως των αποφάσεων αυτών. Για ποιο λόγο να φοβόμαστε; Κανένας δεν φοβάται οτιδήποτε. Επαναλαμβάνω. Η τακτική να σπιλώνονται θεσμοί, αξιωματικοί… και για μένα προσωπικά που νομίζω έχει αναφερθεί ο κύριος Λοιζίδης για το γεγονός ότι έχω αναλάβει τρία καθήκοντα . Έχω λάβει την επιβράβευση για το καθήκον που είχα ως εκπρόσωπος  Τύπου της Αστυνομίας αν κάποιο μέλος προβαίνει σε δηλώσεις για επιχειρησιακά θέματα και δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα; Ε τότε λυπάμαι εάν φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο και αυτή την κατάντια. Δεν είναι προαγωγές, είναι τρία διαφορετικά καθήκοντα, τα οποία λόγω της κατάστασης (μειωμένο προσωπικό, αξιωματικοί που έχασαν τις προαγωγές τους), είναι μια προσωρινή λύση για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την αστυνομία. Θεωρεί ο κύριος Λοιζίδης ότι πήρα αυτά τα επιπρόσθετα καθήκοντα γιατί του έχω κάνει καθηκόντως καταγγελία; Για όνομα του Θεού». 

Διερωτήθηκε για τη χρονική συγκυρία των καταγγελιών Λοιζίδη, αφού, όπως υποστηρίζει «η διαδικασία έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Η καταγγελία έγινε 12/4/2024, ενώ με μετά από αυτό προχώρησε ο ίδιος σε δημοσιογραφική διάσκεψη». 

Δείτε το βίντεο:   

Διαβάστε επίσης: Πάει για «ανάρμοστη» απόλυση ο Λοϊζίδης: «Δεν είμαστε σφουγγοκωλάριοι…» (ΒΙΝΤΕΟ)