Στον δρόμο της απόλυσης για ανάρμοστη συμπεριφορά φαίνεται πως βρίσκεται ο Νίκος Λοιζίδης. Ο αστυνομικός είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ της συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ και Πρόεδρος του κλάδου αστυνομικού Σώματος. 

Ο ίδιος έκανε λόγο για στημένη διαδικασία.. «συνηθισμένοι να έχουν αυτές τις διαδικασίες πάνω στην Ηγεσία. Είναι στημένη διαδικασία γιατί δεν μπορεί ένας Αρχηγός να διορίζει αστυνομικό αξιωματικό τον οποίο ο ίδιος θα επιβραβεύσει. Μην ξεχνάμε ότι τον αξιωματικό που έβαλε να μου κάνει την πειθαρχική τον επιβράβευσε δίδοντάς του τρία τμήματα να διοικεί. Ανταμοιβές πάνε κι έρχονται, ο συνδικαλιστής φιμώνεται… η Νομική Υπηρεσία κατά τα άλλα έχει τόση πολλή δουλειά αλλά κατάφερε μέσα σε μια μέρα κι έδωσε γνωμάτευση για το άτομο μου. Όλα αυτά είναι μια φαρσοκωμωδία. Δείχνει που άφησε το Προεδρικό την Αστυνομία να καταντήσει. Ο Πρόεδρος άφησε την Αστυνομία να καταντήσει ένας εξευτελιστικός οργανισμός στον οποίο ανάρμοστοι επειδή λέμε αλήθειες να προστατεύσουμε τον κόσμο.. άφησε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να ηγηθεί.. δεν μπορεί να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο από τη Λευκωσία – Λεμεσό.. τον αφήνουμε να κρατά αεροπλανοφόρο». 

Τόνισε πως «είμαστε πανέτοιμοι να χάσουμε γιατί αυτό που έχει να γίνει μετά… δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Μετά έρχονται τα καλύτερα.. μετά που θα απελευθερωθώ. Δικαιούμαι να συνεχίσω μετά και να εκπροσωπώ από 2 χιλιάδες αστυνομικούς που έχω σήμερα θα γίνουν 5 χιλιάδες. Είναι μια στημένη φαρσοκωμωδία. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και παραβιάζει ότι θέλει. 

Δεν είμαστε σφουγκοκωλάριοι, ούτε λαμβάνουμε χορηγίες 1εκ από το κράτος σαν συντεχνία.. αφεντικό μας είναι τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών. Αν κάποιοι θέλουν να ελέγχουν την ΚΔ με τέτοιο τρόπο προτιμώ να είμαι ανάρμοστος και άνεργος παρά αρμοσμένος και ξεφτιλισμένος».