Πρωί της Δευτέρας και ο Θανάσης Καλογερόπουλος πέφτει νεκρός από τις σφαίρες δύο κουκουλοφόρων.

Η καλοσχεδιασμένη ενέδρα θανάτου στήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας στη Λεμεσό όπου το θύμα πήγαινε καθημερινά για περπάτημα και για κολύμπι.

Μόλις ο 55χρονος έφτασε στην περιοχή με το όχημα του, οι δύο δράστες που τον ακολουθούσαν, αποβιβάστηκαν από το όχημα τους και τον σκότωσαν πυροβολώντας με καλάσνικοφ και με πιστόλι. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως, η σκηνή της δολοφονίας αποκλείστηκε από την Αστυνομία. Στο σημείο εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια, ενώ έσπευσε για αυτοψία η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα.

Διαβάστε ακόμη: Λεμεσός: Μελετημένο και καλοστημένο το σχέδιο δολοφονίας–Εντοπίστηκαν τεκμήρια

Έκαψαν το όχημα και τα όπλα

Λίγα λεπτά αργότερα, το όχημα των δραστών εντοπίστηκε να φλέγεται κοντά στον παρακαμπτήριο, βόρεια προς το χωριό Γερμασόγειας.

Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια μαζί με ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, ενώ το όχημα πιστεύεται πως ήταν κλοπιμαίο. 

«Ένα πολύ μελετημένο και καλοστημένο σχέδιο δολοφονίας»

Πρόκειται για ένα πολύ μελετημένο και καλοστημένο σχέδιο, δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, σε σχέση με την δολοφονία του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες, ο κ. Κυριάκου είπε πως «ήταν πρόσωπο γνωστό στις Αρχές και είχε κληθεί σε διάφορες υποθέσεις», ενώ πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν πρόσωπα με τα οποία είχε δοσοληψίες.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο πρόκειται για μαφιόζικη εκτέλεση, είπε πως «φαίνεται ότι πρόκειται για ένα πολύ μελετημένο και καλοστημένο σχέδιο. Γίνονται εξετάσεις, έχουν εντοπιστεί κάποια τεκμήρια και στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να αναφέρουμε οτιδήποτε περισσότερο».

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στη Λεμεσό – Ενέδρα θανάτου - Τον εκτέλεσαν στ'όχημα (ΦΩΤΟ)