Την πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, παραδέχθηκε ο ένας εκ των τεσσάρων κρατουμένων, που κατηγορούνται για την στυγερή δολοφονία του Τουρκοκύπριου Τανσού Τσιτάν, στις Κεντρικές Φυλακές.

Κατηγορούσα Αρχή:

«Κατηγορείσαι ότι... στις Κεντρικές Φυλακές, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς ... επέφερες τον θάνατο στον Τανσού Τσιτάν.

Δηλαδή, ενώ ήσουν παρών κατά την διάρκεια επεισοδίου όπου κρατούμενος προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς και κακώσεις στο θύμα, παρέλειψες να προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια αποτροπής πρόκλησης του θανάτου».

Ο ίδιος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών, μέσα στις φυλακές.

Κατηγορούσα Αρχή: Κατηγορείσαι ότι στις 26/10 χρησιμοποίησες ελεγχόμενο φάρμακο τάξεως Α', δηλαδή έκανες χρήση μεθαμφεταμίνης.

Κατηγορούμενος 2: ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.

Ενόψει της παραδοχής του κατηγορούμενου, το δικαστήριο τον απάλλαξε από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας το οποίο τέθηκε διαζευκτικά.

Το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την ποινή του κατηγορούμενου την Πέμπτη, ενώ θα ενταχθεί στο σύστημα προστασίας μαρτύρων.

Αρνούνται την ανάμιξή τους με την υπόθεση, οι τρεις κατηγορούμενοι δεσμοφύλακες.

Κατηγορούσα Αρχή:

Στις 27/10/22 λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης επιφέρατε τον θάνατο στον Τανσού Τσιτάν, ενώ παραλείψατε να κάνετε εντατικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατός του.

Κατηγορούμενος 5: ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.

Κατηγορούμενος 6: ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.

Κατηγορούσα Αρχή: Κατηγορείστε ότι εσκεμμένα παραμελήσατε την εκτέλεση των καθηκόντων σας.

Κατηγορούμενος 5: ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.

Κατηγορούμενος 6: ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.

Κατηγορούμενος 7: ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.

Αναβολή για να απαντήσουν στις κατηγορίες πήραν οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, για τους οποίους εκδόθηκε βαρύτατο κατηγορητήριο.

Ο βασικός κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης και της κατοχής και χρήσης ναρκωτικών, ο τρίτος κατηγορούμενος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και ο τέταρτος για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας και στην παρουσία του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού.

Δείτε το βίντεο: