Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ κάλεσε τους« βουλευτές« του «κοινοβουλίου» σε κοινή λογική προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση και είπε ότι η χώρα χρειάζεται υπηρεσία και όχι πρόωρες εκλογές.

 «Αυτή η κυβέρνηση έχει 29 βουλευτές και υπηρετεί εδώ και δυόμισι χρόνια. Ως Πρόεδρος, είμαι της άποψης ότι η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή», είπε.

Ο Τατάρ πρόσθεσε «Οι άνθρωποι περιμένουν υπηρεσία, υπάρχουν προβλήματα σε αυτή τη χώρα και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και μεταρρυθμίσεις. Μετά από μακροχρόνιες μελέτες, υπάρχει ένα Πρωτόκολλο Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Συνεργασίας που υπογράφηκε με τη Δημοκρατία της Τουρκίας, υπάρχει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Αυτά πρέπει να εφαρμοστούν. «Αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα σημείο που μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα με 29 βουλευτές», είπε.

Σημείωσε πως υπάρχει προσδοκία ότι αυτή η «κυβέρνηση» θα αναλάβει σοβαρές μεταρρυθμίσεις μετά το τέλος του συνεδρίου. 

Ο Τατάρ  επέκρινε επίσης την Αντιπρόεδρο του «Κοινοβουλίου», Fazilet Özdenefe. 

«Μπορεί κατά καιρούς να υπάρχουν προσωπικές σκέψεις, αλλά έχει φτάσει σε σημείο που η ευθύνη μας απέναντι στη χώρα είναι πάνω από όλα». «Για άλλη μια φορά, καλώ όλους στην κοινή λογική και είναι η μεγαλύτερη ευχή μου να ξεπεραστεί αυτή η κρίση το συντομότερο δυνατό και να συνεχιστούν οι υπηρεσίες προς τη χώρα».

Διαβάστε επίσης: Ρώσοι ξεπλένουν ρούβλια στα κατεχόμενα - Καταφύγιο για άτομα του ISIS