Πριν ακόμη ο Μίλτον φτάσει στην ξηρά το βράδυ της Τετάρτης στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα, ανεμοστρόβιλοι έπληξαν όλη την πολιτεία, αναφέρει το AP.

Ο κυκλώνας έφτασε στη Φλόριντα των ΗΠΑ χθες, Τετάρτη, το βράδυ (τοπική ώρα, ξημερώματα Πέμπτης ώρα Κύπρου) ως κατηγορίας 3, με ανέμους που έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Spanish Lakes Country Club κοντά στο Fort Pierce, στην ακτή του Ατλαντικού της Φλόριντα, χτυπήθηκε ιδιαίτερα, καταστρέφοντας σπίτια και αφήνοντας ορισμένους κατοίκους νεκρούς.

Ο σερίφης της κομητείας St. Lucie, Keith Pearson μιλώντας  στο WPBF News, δεν είπε πόσοι σκοτώθηκαν.

Ο τυφώνας Μίλτον θα συνεχίσει να φέρνει «καταστροφικές βροχές και καταστροφικούς ανέμους» σε όλη την κεντρική χερσόνησο της Φλόριντα καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης προτού εξέλθει από την πολιτεία αργά το μεσημέρι για τον Ατλαντικό Ωκεανό, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Ο τυφώνας Μίλτον έχει πλέον αποκόψει το ρεύμα σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια πελάτες στη Φλόριντα, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης κοινής ωφέλειας.


Περίπου 125 σπίτια καταστράφηκαν πριν ακόμη φτάσει ο τυφώνας στην ξηρά, πολλά από αυτά τροχόσπιτα σε κοινότητες για ηλικιωμένους, δήλωσε ο Kevin Guthrie, διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Φλόριντα.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ