Ο γνωστός αριστερός Βρετανός πολιτικός George Galloway σε βίντεο στο κανάλι στο Youtube με 483 χιλιάδες ακόλουθους ισχυρίζεται πως η Κύπρος μερέπεται σε στόχο εξαιτίας της εμπλοκής των Βρετανικών Βάσεων και της παρουσίας των Αμερικανών στην περιοχή. 

«Οι Βρετανικές Βάσεις υποτίθεται ότι θα πρέπει να αξιοποιούνται για αμυντικούς σκοπούς και χρησιμοποιούνται ξεκάθαρα για επιθετικούς σκοπούς. Το έδαφός σας χρησιμοποιείται για να βομβαρδιστούν άλλες χώρες  όπως ο Λίβανος, η Παλαιστίνη  και η Συρία με την ενεργό εμπλοκή και Βρετανικών και Αμερικανικών πολεμικών σκαφών.

«Καλώ τους Κυπρίους να εξεγερθούν αλλιώς κινδυνεύετε να μπείτε στην λίστα των νόμιμων στόχων αυτών που βομβαρδίζονται», είπε μεταξύ άλλων. 

 Ο Galloway , μέλος του Εργατικού Κόμματος μέχρι το 2003, που  έγινε ηγέτης του Κόμματος Respect και από το 2019 είναι ο ηγέτης του Workers Party of Britain, είναι γνωστός για την εμπλοκή του σε διεθνείς υποθέσεις, κυρίως για την υποστήριξή του προς τους Παλαιστίνιους και την κριτική του εναντίον του Ισραήλ και του Σιωνισμού.