Νέα μέτρα για την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου ετοιμάζει το ψευδοκράτος, σύμφωνα με τον «αντιπρόεδρο της κυβέρνησης» και «υπουργό τουρισμού», Φικρί Ατάογλου, ο οποίος είπε ότι είχε σχετικές συζητήσεις, πρόσφατα στην Άγκυρα. 

Ο Ατάογλου, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο «Αναντολού», υποστήριξε ότι η ονομασία «κλειστό Βαρώσι» δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πραγματικότητα, καθώς η περιοχή είναι ανοιχτή για το κοινό σε συγκεκριμένες ώρες.

Υποστήριξε ότι η περιοχή, η οποία άνοιξε στις 8 Οκτωβρίου 2020, προσελκύει τουρίστες και συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία, όχι μόνο της Αμμοχώστου, αλλά και ολόκληρου του ψευδοκράτους.

Ο κ. Ατάογλου ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την στήριξη της Άγκυρας στο άνοιγμα των Βαρωσίων, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή έχει ήδη φέρει πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες στην περιοχή.

Ο ίδιος σημείωσε ότι συζήτησε τα νέα μέτρα για την περιοχή με τον Τούρκο Υπουργό Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία.  Πρότεινε, μάλιστα, στον Κουρούμ να επισκεφθούν από κοινού το Βαρώσι, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Ο κ. Ατάογλου είπε ότι δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν με τα νέα μέτρα, σε συνεργασία με την Τουρκία, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας του ψευδοκράτους. Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι το Βαρώσι βρίσκεται υπό την «απόλυτη κυριαρχία» του ψευδοκράτους. 

Πηγή: ΚΥΠΕ