Την άμεση παραίτηση της "κυβέρνησης" στα κατεχόμενα και τη διεξαγωγή πρόωρων "εκλογών", υποστηρίζοντας ότι η «βουλή» δεν εκφράζει πλέον τη λαϊκή βούληση, ζήτησε το τουρκοκυπριακό Κόμμα του Λαού (ΚΛ).  

Σε ανακοίνωση του το ΚΛ καταδίκασε τις εξελίξεις όσον αφορά την εκλογή νέου "προέδρου" της «βουλής» του ψευδοκράτους, χαρακτηρίζοντάς τα «αποκορύφωμα της πολιτικής παρακμής». Το κόμμα υποστηρίζει ότι η κατάσταση θυμίζει τις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει πριν από δυόμιση χρόνια, όταν είχε επιλέξει την αποχή από τη "βουλή", καταγγέλλοντας «παιχνίδια» εις βάρος της δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Πρόωρες «εκλογές» στα κατεχόμενα ζητά ο Ερχιουρμάν

Η ανακοίνωση ασκεί δριμεία κριτική στην τρικομματική «κυβέρνηση», κατηγορώντας την ότι «έχει μετατρέψει το σύνταγμα, τους νόμους και τους θεσμούς σε παιχνίδι στα χέρια ενός κόμματος».  

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η βουλή δεν αντικατοπτρίζει πλέον τη βούληση του λαού».  

Το ΚΛ καλεί την "κυβέρνηση" να παραιτηθεί άμεσα και να προκηρύξει "εκλογές". Σε περίπτωση που η «κυβέρνηση» αρνηθεί, το κόμμα καλεί την "αξιωματική αντιπολίτευση" να αποχωρήσει από τη "βουλή", ασκώντας πίεση για πρόωρες "εκλογές". 

"Μόνο οι εκλογές μπορούν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση", καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγή: ΚΥΠΕ