Στην Εκπομπή του Σίγμα Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθε η δασκάλα της Καρπασίας Ελένη Φωκά με αφορμή το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Και πολλά επκράνθη – η Ελένη της Καρπασίας» εκδόσεις Νεφέλη Αθήνα Αύγουστος 2024, το οποίο επιμελήθηκε η Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου. 

 Στο βιβλίο καταγράφεται ο αγώνας  των εγκλωβισμένων της Καρπασίας  και ιδιαίτερα της δασκάλας Ελένης Φωκά, που μαζί με τις δασκάλες Γιαννούλα Βασιλείου και Δέσπω  Κολατσή Μουζούρη κράτησαν την Ορθοδοξία και τον  Ελληνισμό και την γλώσσα μέσα σε κείνα τα πέτρινα χρόνια.

Η κα Φωκά μίλησε για εκείνα τα δύσκολα χρόνια και την βαρβαρότητα της τουρκικής κατοχής που έδιωξε τους Έλληνες της Κύπρου από τα κατεχόμενα

Η κ.α Περικλέους είπε ότι η συγγραφή του βιβλίου χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί. «Υποκλίνομαι μπροστά στην Ελένη Φωκά και μακάρι να είχαμε και άλλους ανθρώπους έτσι», είπε .

Η κα. Φωκά μίλησε παράλληλα για την παραμέληση τότε από τις κρατικές αρχές της ΚΔ του έργου που επιτελούσε ακόμη και με απάθεια κρατικών αξιωματούχων. Από την μία ενόχληση για τις κατοχικές αρχές και «αγκάθι» για τις αρχές της Κ.Δ

Μεταξύ άλλων η κα. Φωκά ευχαρίστησε τον κ. Κωστή Χ’’ Κωστή για την στήριξη όλα τα προηγούμενα χρόνια του αγώνα της για διατήρηση του ελληνισμού στα κατεχόμενα μέσα από τη διδασκαλία μαθητών στο σχολείου του σκλαβωμένου Ριζοκαρπάσου.