Οι μακρόχρονες και σταθερές σχέσεις με την Κίνα αποτελούν μία ουσιαστική διάσταση της λήψης αποφάσεων από τους επενδυτές στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ ο δυναμισμός των διμερών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Μαλαισίας καθιστά τη δεύτερη, έναν κεντρικό προορισμό για τις κινεζικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την άποψη οικονομικών αναλυτών που παρακολουθούν τις οικονομικές εξελίξεις στην περιοχή της Ασίας.

Η Μαλαισία έχει μακροχρόνιες σχέσεις με την Κίνα και οι Κινέζοι επενδυτές αναζητούν την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους στη Μαλαισία, όπου βρίσκουν ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, δήλωσε o Γιν Χονγκ επικεφαλής της JLL Logistics & Industrial (China), στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων που οργάνωση η JLL.

Η JLL δραστηριοποιείται παγκοσμίως στον μεσιτικό τομέα.

“Σημαντικοί παράγοντες, όπως οι υποδομές, η διασυνδεσιμότητα τους, αλλά και οι φυσικοί και οικονομικοί πόροι, είναι εύκολο να γίνουν κατανοητοί και να αξιολογηθούν, αλλά οι επιχειρήσεις ερευνούν πριν επενδύσουν στη Μαλαισία, εξετάζοντας προσεκτικά το διμερές πλαίσιο των σχέσεών της με την Κίνα. Αυτή η ευαίσθητη διάσταση, είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Ειδικότερα, η γλώσσα, η κουλτούρα, οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών, αλλά και οι διμερείς σχέσεις”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ