Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ - για την οποία είχε μιλήσει χθες σε προεκλογική του ομιλία ο Ρεπουμπλικανός - ωστόσο πήρε κάποιες αποστάσεις από την τοποθέτηση του περί... αγνόησης όσων λέει ο Μπάιντεν από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επανέλαβε όσα είπε δημοσίως: Το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια, ότι αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ακούσει τον πρόεδρο Μπάιντεν, η κατάσταση του Ισραήλ θα ήταν χειρότερη.Ο Μπάιντεν «λέει στον Νετανιάχου “μην κάνεις αυτό, μην ενεργείς έτσι”. Ο Μπίμπι δεν τον ακούει, και ως εκ τούτου το Ισραήλ βρίσκεται τώρα σε πολύ ισχυρότερη θέση από ό,τι ήταν πριν από τρεις μήνες. Ο Μπίμπι μου τηλεφώνησε και μου είπε 'αυτό είναι απίστευτο' και όλα αυτά επειδή δεν άκουσε τον Μπάιντεν. Αν το έκανε, δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση» είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός, αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή και τη σειρά δολοφονιών ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ και επιβεβαιώνοντας τη συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρόεδρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ