Ένα «ελαττωματικό» κρεβάτι οθωμανικού στυλ προκάλεσε το θάνατο μιας γυναίκας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού έπεσε και την παγίδευσε, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή.

Η Έλεν Ντέιβι, 39 ετών, έσκυβε κάτω από τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού όταν το τμήμα που σηκώνεται με αέριο έπεσε.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, ο λαιμός της παγιδεύτηκε ανάμεσα στη βάση του κρεβατιού και δεν μπορούσε να απελευθερωθεί, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία στο σπίτι της στο Seaham της Κομητείας Ντάραμ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Northern Echo, η αισθητικός βρέθηκε ξαπλωμένη ανάσκελα με το κεφάλι της κάτω από το κρεβάτι από την κόρη της Ελίζαμπεθ, η οποία προσπάθησε να την απελευθερώσει.

Ο ιατροδικαστής Τζέρεμι Τσίπερφιλντ, στην περιφέρεια Ντάραμ και Ντάρλινγκτον, αποφάνθηκε σε ανάκριση νωρίτερα αυτό τον μήνα στο Δικαστήριο Ιατροδικαστών του Κρουκ, ότι ο θάνατος της κυρίας Ντέιβι ήταν ατύχημα.

Για την πρόληψη μελλοντικών θανάτων, οι ιατροδικαστές μπορούν να συντάσσουν εκθέσεις προτρέποντας άλλες αρχές να εξετάσουν τη λήψη μέτρων.

Σε μια έκθεση προς τον Υπουργό Επιχειρήσεων Τζόναθαν Ρέινολντς και το Γραφείο Ασφάλειας και Προτύπων Προϊόντων, ο κ. Τσίπερφιλντ ανέφερε ότι ένα από τα δύο αμορτισέρ αερίου που χρησιμοποιούνταν για την ανύψωση του κρεβατιού της κυρίας Ντέιβι ήταν "ελαττωματικά".

Είπε ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα, υπάρχει κίνδυνος να συμβούν μελλοντικοί θάνατοι.

«Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη μελλοντικών θανάτων και πιστεύω ότι έχετε τη δυνατότητα να λάβετε τέτοια μέτρα», έγραψε.