Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και θεωρείται σημείο με στρατηγική σημασία

Ύστερα από σκληρές μάχες 2,5 χρόνων, η ουκρανική πόλη Βουλεντάρ στην περιφέρεια του Ντόνετσκ έπεσε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με αξιωματικούς του ουκρανικού στρατού.

Το Βουλεντάρ θεωρείται σημείο με στρατηγική σημασία αφού μπορεί να αποτελέσει κέντρο μεταφορών και ανεφοδιασμού, γι΄αυτό και τα ρωσικά στρατεύματα ουδέποτε έπαψαν να επιχειρούν για την κατάληψη της πόλης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να αποσυρθούν από το Βουλεντάρ προκειμένου να προστατέψουν τον εξοπλισμό τους και το προσωπικό.

«Σε μια προσπάθεια να πάρουμε τον έλεγχο της πόλης με οποιοδήποτε κόστος, οι εφεδρείες κατευθύνθηκαν για να πραγματοποιήσουν πλευρικές επιθέσεις, οι οποίες όμως εξάντλησαν την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του εχθρού, προέκυψε κίνδυνος περικύκλωσης της πόλης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η απώλειά του θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια ολόκληρου του νοτιοδυτικού τμήματος της περιφέρειας του Ντονέτσκ, που δεν έχει ακόμη καταληφθεί» εκτίμησε ο Φεντερίκο Μπορσάρι, συνεργάτης στο Κέντρο Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPA), μιλώντας στην Kyiv Independent.

«Αποτελεί βασικό σημείο για τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη νότια πλευρά του Κουράχοβε» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr