Δύο ήταν οι σχολές σκέψης που επικράτησαν κατά χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο, όσον αφορά τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία στην Κύπρο λόγω της συνεχούς αύξηση κρουσμάτων, σύμφωνα με το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας δρ Πέτρο Καραγιάννη.
Σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο δρ Καραγιάννης επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν υπέρμαχοι της πρότασης για ολικό lockdown και αυτοί που δεν ήταν υπέρ λόγω την ψυχολογικής και οικονομικής πίεσης που δέχεται η χώρα.
Διαβάστε επίσης: Αντί lockdown αυστηροποίηση-Το επικρατέστερο σενάριο για νέες αποφάσεις
«Αυτοί ήταν οι κυρίως λόγοι που έγινε εκτεταμένη συζήτηση. Στο τέλος συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα και ελπίζω ότι σήμερα θα ανακοινωθεί κάτι που δεν θα είναι πολύ σκληρό», είπε ο δρ Καραγιάννης.
Πρόσθεσε πως «η ανησυχία ήταν κυρίως στον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλευτηρίων να ανταπεξέλθουν. Όλοι μας τοποθετηθήκαμε λέγοντας ότι η επίπτωση των νοσηλειών από τους τελευταίους αριθμούς που είχαμε θα έχουν ανταπόκριση στα μέσα της Μεγάλης Βδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν να πιεστούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τότε. Αυτή τη στιγμή λόγω των σκαμπανεβασμάτων στους αριθμούς κρουσμάτων οι ΜΕΘ έχουν ένα σταθερό αριθμό διασωληνωμένων και ελπίζουμε να μείνει έτσι».
Σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα να παρθούν πιο σκληρά μέτρα μετά τις γιορτές του Πάσχα ο δρ Καραγιάννης, είπε πως ότι ανακοινωθεί σήμερα θα ισχύει μέχρι 15 Μαΐου.
«Το γεγονός ότι κλείνουν τα σχολεία για δύο βδομάδες πιστεύουμε ότι θα περιορίσει το πρόβλημα. Τώρα μας απασχολεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση στους εργασιακούς χώρους. Επομένως ας δώσουμε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα παρά να πανικοβληθούμε», είπε τέλος.
Διαβάστε επίσης:
Νέα έκτακτη συνεδρίαση για «κλείδωμα» των μέτρων αναχαίτισης της πανδημίας
Στήνουν πόδι οι Προσωπικοί Ιατροί για την χορήγηση εμβολίου στα ιατρεία τους
Ξεπέρασαν τις 8 χιλ. τα ραντεβού εμβολιασμού σήμερα-Τα περισσότερα Pfizer