Το Ίδρυμα Μικροί Ήρωες και η ασφαλιστική εταιρεία Allianz δώρισαν διασωστική μηχανή ταχείας ανταπόκρισης στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Ασθενοφόρων ΟΚΥπΥ.

Σε ανακοίνωση του ιδρύματος διευκρικρινίζεται ότι ο στόχος της δωρεάς είναι η άμεση εξειδικευμένη ανταπόκριση σε άτομα που χρήζουν πρώτων βοηθειών και προστίθεται πως οι διασωστικές μηχανές ταχείας ανταπόκρισης χρησιμοποιούνται διεθνώς εδώ και δεκαετίες από όλα τα σύγχρονα συστήματα ιατρικών επειγόντων.

Αναφέρεται επίσης ότι ο ρόλος τους είναι πολλαπλός, όπως μείωση χρόνου ανταπόκρισης σε απειλητικές για την ζωή καταστάσεις, ταχεία ανταπόκριση σε κρίσιμα συμβάντα, ευκολότερη πρόσβαση στα περιστατικά και αποφυγή προβληματικών κυκλοφοριακών συνθηκών κ.α.

Την παράδοση της διασωστικής μηχανής ταχείας ανταπόκρισης πραγματοποίησαν, εκ μέρους του ιδρύματος Μικροί Ήρωες η Χριστιάνα Μάρκου και εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz, ο Ανδρέας Τταφουνάς στην προϊσταμένη διεύθυνσης υπηρεσίας ασθενοφόρων ΟΚΥΠΥ Ριάνα Κωνσταντίνου, στην επιχειρησιακή διευθύντρια ΟΚΥπΥ Ειρήνη Προκοπίου,και στον υπεύθυνο μηχανοκίνητων μέσων διεύθυνσης υπηρεσίας ασθενοφόρων Μηνά Χατζηγεωργίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ