Νεαρός, ηλικίας 25 ετών, από το Κονγκό συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου στην Αγία Νάπα και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό σταθμό Αγίας Νάπας από τουρίστρια ηλικίας 23 ετών, ότι μία ώρα προηγουμένως, άγνωστος της νεαρός άντρας, αφρικάνικης καταγωγής, με τέχνασμα της έκλεψε το κινητό της τηλέφωνο αξίας 1400 ευρώ. Σύμφωνα με την καταγγελία της 23χρονης, ο άγνωστος νεαρός αφού την προσέγγισε, της ζήτησε το κινητό της τηλέφωνο για να καλέσει κάποιον φίλο του, αφού όπως ισχυρίστηκε, χρειαζόταν βοήθεια».

Η κοπέλα, συνέχισε ο κ. Θεοδούλου «πείσθηκε και του παρέδωσε το κινητό της τηλέφωνο ενώ ο νεαρός μόλις το πήρε στα χέρια του τράπηκε σε φυγή. Αμέσως μετά την καταγγελία, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας συνόδευσαν την 23χρονη στην πλατεία Αγίας Νάπας όπου αναγνώρισε τον δράστη της κλοπής του κινητού της και τον υπέδειξε στα μέλη της Δύναμης».

Στη θέα των μελών της Αστυνομίας «ο άγνωστος άντρας τράπηκε σε φυγή, ακολούθησε πεζή καταδίωξη του και ανακόπηκε σε απόσταση 500 μέτρων. Από σωματική έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε στην κατοχή του η κλαπείσα περιουσία, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 25χρονο αλλοδαπό από το Κονγκό, ο οποίος διέμενε παράνομα στην Δημοκρατία από το 2022».

Όπως είπε ο κ. Θεοδούλου «την υπόθεση διερεύνησε ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας. Χθες καταχωρήθηκε εναντίον του 25χρονου ποινική υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, για τα αδικήματα της κλοπής και παράνομης παραμονής στην Δημοκρατία».

Σημείωσε ακόμα ότι το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 2 Οκτωβρίου και διέταξε μέχρι τότε ο 25χρονος να μείνει υπό κράτηση.