Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 26 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν την κατάσταση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων του στρατηγικού σχεδιασμού της Ουκρανίας και της αμερικανικής υποστήριξης προς την Ουκρανία στον αγώνα της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ένας νεκρός από ρωσικό πλήγμα σε γηροκομείο της πόλης Σούμι

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα γηροκομείο της πόλης Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βολοντίμιρ Αρτιούχ. Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει πως «ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν», είπε στην ουκρανική τηλεόραση.

Ο περιφερειάρχης είπε πως το γηροκομείο φιλοξενούσε 221 ανθρώπους, εκ των οποίων 87 αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Σε βίντεο που μεταδόθηκε φαίνεται η επιχείρηση απομάκρυνσης ηλικιωμένων με φορεία και αναπηρικά αμαξίδια.

Τις τελευταίες ημέρες, ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μπαράζ επιθέσεων εναντίον υποδομών ζωτικής σημασίας στην ευρύτερη περιοχή – χρησιμοποιώντας πυραύλους, κατευθυνόμενες βόμβες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έκτοτε σημειώνονται σποραδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση της περιοχής.

Στις αρχές Αυγούστου, ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ – η οποία συνορεύει με το Σούμι – και εξακολουθούν να έχουν δεκάδες κοινότητες υπό τον έλεγχό τους.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο μετά την απόφαση του ΕΚ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters