Ο Βλάντισλαβ Μπακαλτσούκ, ο εν διαστάσει σύζυγος της πλουσιότερης γυναίκας της Ρωσίας, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο την Πέμπτη, δήλωσαν οι δικηγόροι του, μετά από μια θανατηφόρα ανταλλαγή πυροβολισμών στο γραφείο της μεγαλύτερης ρωσικής διαδικτυακής εταιρείας λιανικού εμπορίου στη Μόσχα.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς την Τετάρτη, λίγα τετράγωνα μακριά από το Κρεμλίνο στα γραφείο της Wildberries, καθώς η διαμάχη για το μέλλον της εταιρείας πήρε βίαιη τροπή. Άλλοι επτά τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

Ο Βλάντισλαβ και η σύζυγός του, Τατιάνα Μπακαλτσούκ, που υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου τον Ιούλιο, έχουν εμπλακεί σε μια σφοδρή και δημόσια διαμάχη από τότε που η Wildberries ανακοίνωσε σχέδια συγχώνευσης με την εταιρεία υπαίθριων διαφημίσεων Russ Group τον Ιούνιο.

Η Τατιάνα ίδρυσε την Wildberries, την απάντηση της Ρωσίας στην Amazon, το 2004, μετατρέποντάς την από διαδικτυακό μεταπωλητή ρούχων σε μια μεγάλη αγορά για όλα τα είδη αγαθών.

Και τα δύο μέρη αλληλοκατηγορήθηκαν για τον πυροβολισμό της Τετάρτης.

Ο Βλάντισλαβ είπε ότι είχε φτάσει για μια προκαθορισμένη συνάντηση και ότι ήταν το προσωπικό του γραφείου που έριξε τους πρώτους πυροβολισμούς. Η Τατιάνα είπε ότι ο Βλάντισλαβ και οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να καταλάβουν το γραφείο και ότι δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση.

Οι δικηγόροι του Βλάντισλαβ ανέφεραν ότι είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για φόνο και απόπειρα δολοφονίας αξιωματικού επιβολής του νόμου, κάτι που, όπως είπαν, ήταν "κατάφωρη και άνευ προηγουμένου παραβίαση" των δικαιωμάτων του πελάτη τους.

Η επιχειρηματική διαμάχη επικεντρώνεται γύρω από τη συγχώνευση που δημιούργησε την RVB, μια νέα εταιρεία με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ρόμπερτ Μιρζογιάν, η οποία μείωσε το συνολικό μερίδιο της Τατιάνα σε περίπου 65% στην RVB από 99% στην Wildberries.

Ο Βλάντισλαβ εκείνη την εποχή είπε ότι η γυναίκα του «χειραγωγείτο». Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος παρενέβη για να υποστηρίξει τον Βλάντισλαβ, χαρακτήρισε τη συγχώνευση «αρπαγή περιουσιακών στοιχείων».

Η Τατιάνα απέρριψε και τους δύο αυτούς ισχυρισμούς. Το Κρεμλίνο είπε ότι η συγχώνευση είχε κερδίσει την υποστήριξη του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά δεν θα παρέμβει στην εξέλιξή της.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram νωρίς την Πέμπτη, η Τατιάνα είπε: "Βλάντισλαβ, τι κάνεις; Πώς θα κοιτάς στα μάτια τους γονείς σου και τα παιδιά μας; Πώς μπόρεσες να οδηγήσεις την κατάσταση σε τέτοιο παραλογισμό;"

Πηγή: ΚΥΠΕ