Πριν μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστό ότι οι 300 θα επιστρέψουν, μέσα από μια ολοκαίνουργια τηλεοπτική σειρά που θα είχε στο τιμόνι τον Zack Snyder.

Αναλυτικότερα, το γύρο του διαδικτύου είχε κάνει η πληροφορία πως η Warner Bros. Television ετοιμάζει την τηλεοπτική σειρά των "300" με τον Zack Snyder μάλιστα στην..."πρώτη γραμμή", καθώς βρισκόταν σε συζητήσεις για να αναλάβει τη σκηνοθεσία της, αλλά και τον ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού.

Τώρα, την είδηση ήρθε να επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Snyder, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει αναλάβει το project, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε για την προώθηση της νέας του anime σειράς, Twilight of the Gods. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από το ComicBook για τη σειρά 300 δήλωσε:«Ετοιμαζόμαστε να βουτήξουμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είναι πολύ διασκεδαστικό, λατρεύω τον κόσμο. Ακόμα και στις προκαταρκτικές συναντήσεις που είχαμε και μιλούσαμε για το 'Τι θα γινόταν αν συνέβαινε αυτό ή εκείνο', είναι πολύ διασκεδαστικό να λέμε 'Ουάου, είναι ένα πλούσιο πρότυπο'. Είναι παρόμοιο με το Twilignt of the Gods με έναν περίεργο τρόπο. Όσον αφορά το ότι υπάρχουν πολλά υποκείμενα».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ, η τηλεοπτική σειρά 300 θα είναι prequel, το οποίο θα ακολουθεί τους Σπαρτιάτες με αρχηγό τον βασιλιά Λεωνίδα, πριν πάνε σε πόλεμο με τον Ξέρξη. Δεν θα δούμε δηλαδή την περίφημη "Μάχη των Θερμοπυλών", στην οποία βασίστηκε η πλοκή της ταινίας του 2007, αλλά όσα προηγήθηκαν.

Για την ιστορία, στην ταινία του 2007 πρωταγωνίστησαν οι Gerard Butler ως Λεωνίδας και Rodrigo Santoro ως Ξέρξης, μαζί με τους: Lena Headey, David Wenham, Dominic West, Vincent Regan, Tom Wisdom, και Michael Fassbender. Η ταινία "300" αποτέλεσε μια τεράστια blockbuster επιτυχία όπου με ένα budget ύψους $65 εκατομμυρίων έφερε στα ταμεία πάνω από $450 εκατομμύρια, κάνοντάς την φαινόμενο της εποχής εκείνης, όπου πριν την έλευση των memes και των social media, οι διάφορες παρωδίες της είχαν γίνει viral.

Το 2014 ακολούθησε μια sequel ταινία το "300: Rise of An Empire". Αυτή, μπορεί να μην είχε την ίδια απήχηση, αλλά κατάφερε και πάλι να φέρει $337 εκατομμύρια στα ταμεία της.

Πηγή: Unboxholics.gr