Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Πρασίνων του Λιβάνου κ. Fadi Allam  είχε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης. 

Η συνάντηση έγινε υπό τη σκιά των πρόσφατων επιθέσεων του Ισραήλ στην γειτονική χώρα, που στοίχισαν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες.

Τα δύο κόμματα των Πρασίνων καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο. Εκφράζουν την ελπίδα να αποφευχθεί η κλιμάκωση των συγκρούσεων, ενώ εκφράστηκε ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας χερσαίας επιχείρησης του Ισραηλινού στρατού στο Λίβανο. 

Αίτημα των δύο Πράσινων κομμάτων είναι να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή μας. 

Ο κ. Fadi Allam περιέγραψε την πολύ κακή οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στον Λίβανο. Έκανε ειδική αναφορά στο προσφυγικό και στο κύμα Σύρων προσφύγων που κατακλύζει την γειτονική χώρα.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με την μετανάστευση των Λιβανέζων στην Ευρώπη, ΗΠΑ κ.ο.κ., στον Λίβανο συντελείται μια ραγδαία δημογραφική αλλαγή. 

Από την πλευρά των Οικολόγων έγινε αναφορά στο Κυπριακό πρόβλημα και την δημογραφική αλλαγή που επιχειρεί η Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο. 

Αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των Πράσινων κομμάτων των δυο γειτονικών χωρών. 

Εκ μέρους των Οικολόγων παρών στην συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος του Κινήματος κ. Κυριάκος Τσιμίλης και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος  κ. Νίκος Μιχαλιάς.