Sigmalive

Το χάσμα μεγαλώνει…


Η προχθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΠ για επιστροφή από τη μεθεπόμενη περίοδο σε 12 ομάδες στην Α' Κατηγορία έγινε μεν δεκτή με ικανοποίηση από τη συντριπτική μερίδα των φιλάθλων, έσφιξε, όμως, τον κλοιό για τις λοιπές κατηγορίες. Ιδιαίτερα δύσκολα γίνονται τα πράγματα στη Β' Κατηγορία, από την οποία, κατά την επόμενη περίοδο, θα εισέλθει στα σαλόνια των μεγάλων μόνο η πρωταθλήτρια...
Πέραν αυτών, από τη μεθεπόμενη περίοδο θα έχουμε πρωτάθλημα 16 ομάδων με ό,τι στο τέλος της ημέρας αυτό συνεπάγεται.
Επιστρέφοντας, όμως, στη νέα περίοδο, από τη στιγμή που το εισιτήριο ανόδου θα είναι μόλις ένα και από τη στιγμή που θα κατέβουν 3 ομάδες από την Α' στη Β' κατηγορία, εύκολα γίνεται αντιληπτό ποια θα είναι η τύχη ομάδων που παραδοσιακά ανήκουν στα σαλόνια, αλλά στα τελευταία χρόνια βολοδέρνουν στην πιο κάτω κατηγορία.
Ειδικά οι ομάδες που δεν θα καταφέρουν φέτος να ανέλθουν, πολύ δύσκολα θα επιτύχουν άνοδό τους στο άμεσο μέλλον όσο απαισιόδοξο και ωμό και αν ακούγεται κάτι τέτοιο.
Και με βάση τα δεδομένα που επικρατούν στον χώρο, δεν αποκλείεται να έχει δραματικές επιπτώσεις αυτό το γεγονός.
Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, αν φέτος πέραν της Αλκής και της Πάφου που ανεβαίνουν, όποιος δεν τα καταφέρει να τις συνοδεύσει, παίρνοντας το τρίτο εισιτήριο, θα έχει τεράστιο πρόβλημα στο άμεσο μέλλον για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Αναφέρομαι κυρίως στον Ολυμπιακό που πέρσι στο 90 και κάτι έχασε την άνοδο και στην ΕΝΠ.
Όποια από τις δύο παραδοσιακές ομάδες στην Α' κατηγορία δεν τα καταφέρει να τερματίσει στην τρίτη θέση, θα έχει τεράστιο πρόβλημα στα επόμενα χρόνια.
Διότι πιθανότατα θα αλλάξουν πολλά στο αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι, αλλά και γενικότερα στο πώς θα αντικρύζουν παράγοντες και οπαδοί την παραπέρα πορεία των ομάδων τους.
Και αν χάσουν κάθε ελπίδα και αποδεχτούν την αγωνιστική τους μοίρα, θα είναι η τραγικότερη των τραγικών εξελίξεων…
Και υπάρχουν εκεί και άλλες φιλόδοξες ομάδες, όπως η Αγία Νάπα και ο Οθέλλος, ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τις 3 που θα πέσουν φέτος από την Α' κατηγορία.
Υπάρχει και άλλος κίνδυνος που αφορά γενικότερα την όλη δομή του νέου πρωταθλήματος.
Από τη στιγμή που ένας μόνο θα ανεβεί στην Α' κατηγορία, αν δημιουργήσει και μια ασφαλή διαφορά από τους πλησιέστερους διώκτες του στην πορεία, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τι θα συμβεί για τη μάχη της παραμονής, αλλά και της κατάκτησης μιας καλύτερης θέσης.
Με απλά λόγια, βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας, δημιουργώντας ένα νέο σκηνικό, τέτοιο που να επιτρέπει στους γνωστούς αγνώστους να κάνουν εύκολα παιχνίδι στην πλάτη ομάδων και οπαδών…
θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί με τις λοιπές κατηγορίες και ειδικά με τη Β' οι αρμόδιοι για τις όποιες αλλαγές, γιατί απλά με τη νέα τάξη πραγμάτων, το υφιστάμενο χάσμα που χωρίζει τις δυο κατηγορίες μεγαλώνει πολύ επικίνδυνα.
Μπορεί σε αυτή τη χρονική στιγμή να είμαστε οι πλείστοι ικανοποιημένοι από τη μείωση των ομάδων στην Α' κατηγορία, όμως για τα πιο κάτω όχι μόνο δεν πάρθηκαν σωστές αποφάσεις, αλλά αφήνονται οι ομάδες στο έλεος Του Υψίστου.
Έχω την άποψη ότι δεν είναι αργά για να παρθούν διορθωτικά μέτρα, αλλά από την άλλη πραγματικά προκαλεί ερώτημα μεγάλο το πώς και δεν αντέδρασαν οι άμεσα ενδιαφερόμενες ομάδες μέχρι τώρα.
Διότι η φωτιά στο άμεσο μέλλον θα κάψει το σπίτι των πλείστων από αυτούς και δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν…
Καλή Κυριακή σε όλους.
 

Τα ακίνητα της εβδομάδας

Altamira doValue Group
Youtube logo

SigmaLive App

Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

AppStore App LinkGoogle PlayStore App Link

Ακολουθήστε μας

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω των social media του SigmaLive


Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter και μείνετε πάντα ενήμεροι!

Εγγραφή στο Newsletter