Sigmalive

Το ταλέντο χρόνια δεν κοιτά…


Με αφορμή την έλευση ποδοσφαιριστών, που ηλικιακά θα ανέμενε κανείς ότι βρίσκονται στο λυκόφως της καριέρας τους, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια ένα θέμα που διαχρονικά μας απασχόλησε, αυτό με παίκτες ηλικίας 33-35 χρονών, που έρχονται στο νησί έχοντας πετύχει πολλά στην καριέρα τους.
Ήταν σύνηθες φαινόμενο παλαιότερα να λέμε ότι ήρθαν εδώ για να πάρουν σύνταξη και να απολαύσουν το κλίμα της Κύπρου…
Και η αλήθεια είναι ότι κάποιοι με μπόλικες περγαμηνές μάς είδαν αφ'  υψηλού και σαν μια ευκαιρία να αρπάξουν ακόμη λίγα λεφτά πριν αποσυρθούν από την ενεργό δράση.
Σταδιακά μειωνόταν το φαινόμενο αυτό και τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι γερόλυκοι σε ηλικία αλλά σπουδαίοι σε αξία παίκτες κοσμούν τον χώρο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους λοιπούς, είτε αυτοί είναι Κύπριοι είτε κοινοτικοί και ξένοι.
Τα πρόσφατα παραδείγματα φανερώνουν ότι το ταλέντο χρόνια δεν κοιτά και όταν κάποιος το συνδυάζει με επαγγελματική νοοτροπία, το βγάζει εύκολα στο γήπεδο και ξεχωρίζει όπως η μύγα μέσα στο γάλα.
Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ξένους, ισχύει και για κάποιους Κύπριους που, όπως το παλιό καλό κρασί, βελτιώνονται όσο μεγαλώνουν σε ηλικία.
Και μάλιστα είχαν ή και έχουν ηγετικό ρόλο, κυρίως σε μεγάλες ομάδες όπου οι απαιτήσεις είναι ανάλογες.
Ο παίκτης πάντα χρειαζόταν ένα σημαντικό κίνητρο για να αποδείξει την αξία του και αυτό φαίνεται ειδικά σε ομάδες που κυνηγούν τίτλους ή και ευρωπαϊκό εισιτήριο και αγωνίζονται στις δυο ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Και οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να πάρουν κάποιοι μεγάλοι σε αξία παίκτες την απόφαση να κατηφορίσουν στην Κύπρο.
 
Μπορεί να έχουμε πολλά κακά στον χώρο αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι κάναμε βήματα προόδου και αυτό δεν άφησε ασυγκίνητους μάνατζερ και παίκτες, γι' αυτό και έστω σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία έρχονται στην Κύπρο παικταράδες.
Δεν χρειάζεται να κατονομάσω παίκτες αξίας και τα κατορθώματά τους στην Κύπρο, απλώς θα πρέπει με αφορμή και αυτό το γεγονός, να βελτιώσουμε πολλά και σημαντικά στον χώρο έτσι που να βγάζει μια εικόνα πολύ καλύτερη από την υφιστάμενη.
Κατά τα άλλα, αναμένουμε τη συνέχεια στον μαραθώνιο με τα βλέμματα να είναι στραμμένα σήμερα στο ΓΣΠ, όπου ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί την ΑΕΚ σε ένα σημαντικό για πολλούς λόγους ντέρμπι.
Η έκβασή του ενδιαφέρει τον κόσμο των δυο ομάδων, ενδιαφέρει όμως και άλλες ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα.
Και έρχεται σε μια χρονική στιγμή που έπονται πολλά και σημαντικά ντέρμπι, αλλά ειδικά το σημερινό, βρίσκει τους δυο αντιπάλους σε εντελώς αντίθετη πορεία στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και σε αυτό της ψυχολογίας.
Πόσο ρόλο θα παίξει αυτό αλλά και ο παράγοντας έδρα θα φανεί στο ματς,  το αποτέλεσμα του οποίου όποιο και να είναι, πιθανόν να φέρει νέα κατάσταση πραγμάτων στα ψηλά.
Πέραν τούτου, πλησιάζοντας στο τέλος της κανονικής περιόδου, λογικό είναι κάθε απώλεια ή και κάθε μεγάλη επιτυχία να προσθέτει ή και να αφαιρεί από τη δυναμική με την οποία θα εισέλθουν στη διαδικασία των μπαράζ οι ομάδες που έχουν τους υψηλότερους στόχους.
Όμως γενικά υπάρχουν μπόλικα ερωτήματα αναπάντητα και αφορούν και την ομάδα που θα συμπληρώσει την πρώτη εξάδα και αυτήν που θα συνοδεύσει την Αναγέννηση στη Β' κατηγορία αλλά και τη διαφορά που θα έχουν στους δυο ομίλους αυτοί που θα τους απαρτίζουν.
Αναμένουμε γενικά τη συνέχεια με ενδιαφέρον παντού…
Καλή Κυριακή να έχετε όλοι.
 

Τα ακίνητα της εβδομάδας

Altamira doValue Group
Youtube logo

SigmaLive App

Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

AppStore App LinkGoogle PlayStore App Link

Ακολουθήστε μας

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω των social media του SigmaLive


Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter και μείνετε πάντα ενήμεροι!

Εγγραφή στο Newsletter