Sigmalive

Η νέα εποχή Παντελή…


Έχουν περάσει οκτώ έτη και δυο μήνες από τον μαύρο Νοέμβριο για την Ανόρθωση, που αποτελεί ακόμη θέμα συζήτησης για τον ρόλο τον καθοριστικό που διαδραμάτισαν οι εξελίξεις της τότε εποχής στην πορεία της Ανόρθωσης μέχρι σήμερα.


Τι έγινε, γιατί έγινε, ποιοι φταίνε και ποιοι είχαν δίκαιο στο τέλος της ημέρας, η ιστορία της ομάδας θα το κρίνει και μόνο αυτή.
Άλλωστε, πλέον δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να συνεχίσει να σκαλίζει κανείς το παρελθόν.
Η ουσία για την ένδοξη ομάδα της Αμμοχώστου είναι πώς προχωρεί στο άμεσο μέλλον και πώς βγαίνει από το αγωνιστικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει την τελευταία οκταετία.

Οκτώ χρόνια χωρίς τίτλο πρωταθλήματος και κυπέλλου, κάποιες χρονιές και χωρίς παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φαντάζουν αιώνας στα μάτια των οπαδών της Ανόρθωσης, που αλλιώς είχαν συνηθίσει κυρίως από το 1994-95, όταν μετά από 32 ολόκληρα χρόνια επανήλθε η ομάδα τους στην κορυφή του ποδοσφαιρικού μας στερεώματος.

Ακολούθησαν συνεχείς κατακτήσεις τίτλων, αλλά και μέχρι το 2008, συνεχής πρωταγωνιστικός ρόλος και βέβαια τεράστιες επιτυχίες στην Ευρώπη, με το έπος της Τραπεζούντας και την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πολλοί παραδέχονταν ότι εκείνη η εποχή ανήκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην ομάδα της Αμμοχώστου και κυρίως μετά τον άθλο του 2008, ανέμεναν ότι θα πατούσε γκάζι και θα ξέφευγε από τα στενό κυπριακό ποδοσφαιρικό πλαίσιο.
Η συνέχεια, γνωστή σε όλους.

Πλέον, αφήνοντας στην άκρη τον εμφύλιο που ακολούθησε, τις έντονες αμφισβητήσεις, τα τραγικά λάθη και την πενιχρή αγωνιστική παρουσία, στην Ανόρθωση αναμένουν επάνοδο στις επιτυχίες και σε πορεία γενικά που προστάζει η ένδοξη ιστορία του συλλόγου της Αμμοχώστου.
Η επάνοδος Ανδρέα Παντελή στην προεδρία της εταιρείας έγινε δεχτή με ικανοποίηση από την πλειοψηφία του κόσμου, αλλά εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη η όλη κατάσταση που θα αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον.
Το στοίχημα για τη διοίκηση Παντελή και τον ίδιο προσωπικά δεν είναι να οδηγήσει την ομάδα στην έκτη θέση στη φετινή περίοδο, αλλά από τη νέα χρονιά να την οδηγήσει και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και κατακτήσεις τίτλων στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, και βέβαια να την επαναφέρει οικονομικά σε καλή κατάσταση.
Ο ίδιος ανέλαβε ξανά σε δύσκολες εποχές την Ανόρθωση και τα κατάφερε, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι αλλάζουν τα δεδομένα και τον περιμένει μαζί με τους συνεργάτες του μπόλικη και κυρίως διαρκής και σκληρή δουλειά.
Σε αυτή την προσπάθεια, οι προύχοντες οπαδοί της Μεγάλης Κυρίας, αλλά και ο απλός κόσμος θα έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γι' αυτό.

Είναι η εποχή η ένδοξη αυτή ομάδα, που πρόσφερε πολλές χαρές στον κόσμο της και τον έκανε να φουσκώνει από περηφάνια στο ΓΣΕ παλαιότερα και πολύ πιο πρόσφατα στην Τραπεζούντα, στο ΓΣΠ, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο «Καραϊσκάκη», στο «Μεάτσα» στη Βρέμη, να επανέλθει σε λιμάνια ήρεμα μετά τη φουρτούνα διαρκείας που πέρασε, κάτι που δεν αρμόζει στην ιστορία και στο μεγαλείο της.
Όλες οι μεγάλες ομάδες στην Κύπρο και βεβαίως στο εξωτερικό βίωσαν ή και βιώνουν κατά καιρούς κρίσεις αγωνιστικές ή και οικονομικές.
Όμως, σαν μεγάλες που είναι, επανέρχονται και μάλιστα δριμύτερες.
Αυτό αναμένει και ο κόσμος της Ανόρθωσης, αυτό θα επιδιώξει η νέα διοίκηση των «κυανολεύκων», αυτό επιτάσσει η 106χρονη ιστορία της.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, έχουμε απόλυτη ανάγκη σαν ποδοσφαιρικός χώρος  από μια δυνατή Ανόρθωση, για πολλούς και ευνόητους λόγους…
Καλή Κυριακή να έχετε όλοι.
 

Τα ακίνητα της εβδομάδας

Altamira doValue Group
Youtube logo

SigmaLive App

Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

AppStore App LinkGoogle PlayStore App Link

Ακολουθήστε μας

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω των social media του SigmaLive


Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter και μείνετε πάντα ενήμεροι!

Εγγραφή στο Newsletter